files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zastavená vzbura nováčika

V hokejovej Tipos extralige je v boji o záchranu všetko rovnaké, ako bolo pred týždňom. Posledný tím tabuľky HC 19 Humenné síce v piatok vyhral na ľade Liptovského Mikuláša 4:3, čo bolo po prvýkrát v sezóne jeho druhé víťazstvo v rade za tri body, získané body ale nedokázal potvrdiť v nedeľu v domácom stretnutí s trápiacim sa Trenčínom, ktorému podľahol hladko 0:4. Hráči nováčika tak nevyužili fakt, že Nové Zámky v nedeľu prehrali v Bratislave a rozdiel medzi oboma tímami po nedeli ostal šesťbodový...

Humenčania boli síce aktívnejší, no doplatili na nevyužité presilovky a takisto aj na efektivitu v koncovke. Tú im v druhej tretine ukázali Trenčania, ktorí v priebehu šiestich minút zobrali troma gólmi osud pre Zemplínčanov nesmierne dôležitého duelu do svojich rúk. „Sme radi za získané tri body,“ začal svoje hodnotenie tréner trenčianskej Dukly Branko Radivojevič. „Nemali sme ideálnu prvú tretinu. Nemali sme ideálne nohy, akoby sme ešte sedeli v autobuse. Dôležité bolo, že sme ustáli súperove presilovky, aj jednu o dvoch hráčov. Rozhodol náš prvý gól Krajčoviča. Tam sme získali psychickú výhodu. Následne sme skórovali ešte dvakrát a definitívne sme sa ukľudnili,“ pokračoval Radivojevič k prvému triumfu Trenčína v Humennom.

Extraligový nováčik začal v prvom mesiaci roka 2024 vzburu proti tomu, žeby mal opustiť extraligovú elitu. Po výbornom výkone a výhre nad Nitrou a takisto aj dôležitými troma bodmi z Mikuláša všetci čakali, že Humenčania potvrdia svoju formu aj doma s Trenčínom. Zápas im však absolútne nevyšiel a nevýraznému súperovi nestrelili ani gól. „Pre mňa je to obrovské sklamanie,“ začal svoje hodnotenie tréner Martin Štrba, pod ktorého vedením Humenčania výrazne ožili. Ani tentoraz sa ale nedokázali priblížiť k Novým Zámkom na tri body... „Už po niekoľkýkrát sa ukázalo, že v momente, kedy sa môžeme dotiahnuť na tímy pred nami iba na krôčik, potom to nezvládneme v hlavách. Aj teraz bol náš výkon tragický. Dokedy sa nenaučíme vyhrávať aj takéto zápasy a budeme z toho „podelaní“, nikdy sa nedotiahneme na tímy pred nami. Duel s Trenčínom sme mali jednoznačne zvládnuť, čo sa nám nepodarilo. Ako hovorím, som veľmi sklamaný,“ pokračuje Martin Štrba.  

Peter Brendza (foto: Peter Šimurda)

.



Uverejnené: 22.01.2024 13:56:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.