files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pohlavnou chorobou nakazil až pätnásť detí

Muž z okresu Sobrance zneužíval maloleté detí a nakazil ich pohlavnou chorobou syfilis. Podľa regionálnej hygieničky je nakazených viac ako 15 maloletých. Ako informovalo RTVS vo svojom spravodajstve, obvinený muž sa aktuálne nachádza vo vyšetrovacej väzbe v Košiciach.

Zo zločinu sexuálneho zneužívania, prečinu ohrozovania pohlavnou chorobou a zločinu sexuálneho násilia v štádiu pokusu vyšetrovateľ obvinil 31-ročného muža. "Výsledkom bolo zistenie, že poškodené maloleté osoby spájala rovnaká osoba a to osoba dotyčného muža. Rovnaké bolo nielen miesto, ale aj spôsob, akým k spáchaniu skutkov dochádzalo a obvinený muž dokonca používal rovnakú návnadu ako maloletých presvedčil splniť jeho úmysly," povedala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. V osade v meste Sobrance na Gorkého ulici sú z prípadu šokovaný. Miestni obyvatelia tvrdo odsudzujú konanie mladého muža. Syfilis je veľmi vážne sexuálne prenosné bakteriálne ochorenie, má inkubačnú dobu 90 dní. Ak sa nelieči pacientovi hrozí až smrť. „Syfilis sa lieči antibiotikami, zväčša penicilínovou radou, tá liečba je dlhodobá takže je to pomerne vážna liečba, ktorá si mnohokrát vyžaduje hospitalizáciu, pretože práve pri liečbe antibiotikami dochádza ku rozpadu množstva baktérií a môže dôjsť aj ku ťažkým alergickým reakciám," hovorí prednosta gynekologicko-porodnickej kliniky v Košiciach Erik Dosedla.

Počet nakazených maloletých osôb stúpa každým dňom. Aktuálne ich evidujú pätnásť. „Riešime túto situáciu v zmysle platnej legislatívy a ochrany verejného zdravia. Iniciovali sme k tomu aj pracovné stretnutie v meste Sobrance za účasti všetkých zainteresovaných osôb. Odovzdali sme aj podklady orgánom činným v trestnom konaní," hovorí regionálna hygienička Janka Stašková a primátor Sobraniec Ján Sklár dodáva. „My z úrovne mesta sme v rámci našich možnosti a kompetencií ponúkli pomoc z úrovne terénnej práce pri identifikácii detí, ktoré sa v danej lokalite nachádzajú alebo bývajú."  Podrobnejšie informácie podľa polície nie je vhodné zverejňovať.

Zdroj: RTVS

.



Uverejnené: 16.01.2024 09:00:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.