files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stavjaňa v Humennom prepísal históriu, Sergijenko hetrikom vrátil nádej v záchranu

Súboj 36. extraligového kola, v ktorom posledný HC 19 Humenné hostil rozbehnutú Nitru malo slávnostný charakter. Tréner Corgoňov Antonín Stavjaňa sa totiž osamostatnil na čele v počte odtrénovaných duelov v najvyššej slovenskej súťaži. Šesťdesiatročný rodák zo Zlína v nedeľu v našej extralige odtrénoval 883. zápas, no na oslavu rozhodne chuť nemal. Jeho zverenci totiž prehrali 1:4. Viac radosti teda mali Humenčania. Tí sa tešili nielen z hetriku obrancu Sergijenka, ale aj z potrebných troch bodov, ktoré  v súčasnosti potrebujú ako soľ.

Rekordy sú na to, aby ich niekto prekonal. Ten trénerský prekonal v nedeľu Antonín Stavjaňa, už stálica na slovenských extraligových striedačkách. „Beriem to ako kuriozitu či zaujímavosť. Rekord je niečo, čo chcete dosiahnuť, ale ja si zápasy nepočítam a nebral som to ako nejaký cieľ. Je to ako keď niekto povie, že sa chce dožiť sto rokov, no potom leží v nemocnici na hadičkách, umelom dýchaní a veľmi si to neužíva. Mňa hokej baví a to platí aj o trénerskej práci. Je stresujúca, ale ak ju nemáte, tak vám chýba,“ povedal k rekordu Stavjaňa, ktorý v nedeľu prekonal Milana Jančušku. Stavjaňa je na Slovensku spätý predovšetkým s Nitrou. Trénoval síce aj v Trenčíne, Slovane, či Košiciach, nitriansky klub, ktorý vedie už desiatu sezónu, mu ale prirástol k srdcu najviac a v roku 2016 do doviedol dokonca až k titulu. „Je to klub, v ktorom som strávil najviac rokov a zápasov. Za tie roky som tu nazbieral veľké kontakty a získal veľa známych. V mojom prípade sa teda dá hovoriť o osudovom klube,“ vyznal sa Stavjaňa. Tomu radosť z rekordu pokazil predovšetkým výsledok 1:4. „Žiadny tréner nemôže byť spokojný s prehrou a nie som ani ja,“ povedal ešte na margo zápasu v Humennom Stavjaňa.

Zemplínčania nemohli pozerať na rekord nitrianskeho trénera. Majú totiž svoje problémy. Pred nedeľou zaostávali na poslednom mieste za jedenástymi Novými Zámkami o deväť bodov. Keďže ale Zámky doma v nedeľu nestačili na Liptovský Mikuláš, už pred úvodným buly vedeli, že každým získaným bodom stratu znížia. „Pre nás má toto víťazstvo strašne veľkú cenu. Nitra bola možno hokejovejšia, no my potrebujeme body ako soľ a som strašne rád, že sme tento zápas zvládli za tri body,“ vyjadril sa po stretnutí tréner HC 19 Martin Štrba, ktorý v minulosti pôsobil so Stavjaňom v Českých Budějoviciach. „Tondu beriem ako svojho trénerského učiteľa. K dosiahnutiu míľnika mu blahoželám, ale o to viac si cením naše víťazstvo. Bol veľkým hokejistom a v trénerskej kariére je to rovnaké,“ zložil Štrba poklonu svojmu krajanovi a kamarátovi.

 

Víťazstvo posledného tímu tabuľky režíroval obranca Jurij Sergijenko. Dvadsaťosemročný rodák z kazašského Usť-Kamenogorsku otváral skóre duelu. Ešte v prvej tretine Thomka navýšil humenské vedenie, v jej závere ale Nitra Newellom znížila. V ďalších dvoch častiach už ale skóroval iba kazašský bek. V druhej tretine zvýšil na 3:1, v tej záverečnej gólom do prázdnej bránky uzatváral skóre zápasu. „Tieto tri body sme veľmi potrebovali. Vedeli sme, ako skončil zápas Nových Zámkov s Mikulášom a to našu túžbu za troma bodmi ešte zvýšilo. Sme všetci radi, že sme zvíťazili za tri body a znížili tak stratu na predposledný tím tabuľky,“ uviedol na margo víťazstvo kazašský obranca v službách HC 19 Humenné. Ten ale na druhej strane vie, že Humenčania ešte nič nevyhrali. „To nie! Musíme ísť takto do každého zápasu, čo nás ešte čaká. Všetci sme nastavení tak, že nemôžeme skončiť na poslednom mieste. Všetci veríme, že teraz potiahneme nejakú šnúru víťazstiev a odlepíme sa z dna tabuľky,“ dodal 28-ročný obranca.

Peter Brendza (foto: peter brendza a peter šimurda)

.



Uverejnené: 15.01.2024 15:59:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.