files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Verbický a Sopko v Panini&coffee

 

Koncom minulého týždňa bolo v Panini&coffee v Michalovciach  dosť rušno. Pred osemnástou hodinou sa zbiehali pozvaní hostia i zvedaví návštevníci kaviarne. Konala sa tam totiž vernisáž dvoch mladých nádejných a  možno aj o niekoľko rokov významných umelcov. Ide o ich prvú výstavu.

 

Nasledujú expresionizmus

 

Svoje umelecké diela prezentovali spoločne Ján Verbický, rodák z Michaloviec a  David Sopko z Prešova. Predstavujú osemnásť olejomalieb. Ako uviedol Sopko „je to voľná výstava našej tvorby, ktorú sme spravili doposiaľ“. Inšpiráciou im bolo dianie okolo nich. „Obrazy predstavujú nejaký expresívny výraz nás. Máme radi expresionizmus, starú školu“, dodal nakoniec.  Obaja sa snažia hrať so svojou fantáziou.

 

Pochvaľujú si profesora Lukáča

 

Sú študentmi maturitného ročníka na Strednej škole úžitkového výtvarníctva v Košiciach. Študujú na odbore grafika u profesora Zsolta Lukáča. „Sme grafici a veľa z toho čerpáme. Snažíme sa to zakomponovať do našej tvorby a nejako bojovať s umením. V podstate sa ešte len hľadáme, radi pracujeme so spoločnosťou a obrazmi zároveň“, poznamenal Sopko. Zúčastnili sa už aj nejakých performance. Prezradili, aj to prečo sa rozhodli práve pre grafiku, „viedli nás k tomu naši rodičia. Našli sme si k tomu vzťah“, s úsmevom tvrdil Sopko „Profesori nás nakopli k tomu umeniu a my sme sa v tom nakoniec našli. Máme výborného profesora, Lukáča. Naučil nás veľa a kvôli nemu sme túto výstavu dokázali spraviť“. Najbližšiu výstavu chystajú až v Prahe.

 

Výstava potrvá do 28. februára.

 

Martina Králiková


 



Uverejnené: 03.02.2011 08:26:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.