files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejový Zemplín po tretíkrát michalovský, Glosár po prvýkrát extraligový Mr. Zero

Ani v treťom vzájomnom meraní síl nenašli recept hráči HC 19 Humenné na už etablovaného extraligistu HK Dukla Ingema Michalovce. Extraligový nováčik bol síce dve tretiny v Michalovciach lepším tímom, z prevahy ale nevyťažil ani jeden gól a nechal tak vyniknúť brankára Vladimíra Glosára, ktorý si pripísal prvý extraligový shutout. Mimochodom, Glosár bol jedným zo šiestich odchovancov, ktorí v utorok korčuľovali po michalovskom ľade, čo je dobrá vizitka aj pre michalovskú mládež...

V druhý sviatok vianočný si obaja Zemplínčania zmerali po tretíkrát v sezóne sily. Lepší vstup síce mali Michalovčania, ktorí ho korunovali gólom Hearda, lepším tímom v prvých dvoch tretinách ale boli Humenčania. Tí boli viackrát o krok bližšie, ako Michalovčania, no vôbec si netykali s koncovkou. Jasne sa ukázalo, že v tíme nováčika chýba rozdielový hráč, ktorý dokáže strieľať góly aj v ťažkých situáciách. Zrejme aj preto sú stále Humenčania na poslednom mieste v tabuľke, hoci, v utorok ukázali, že naň herne nepatria. „Ja si myslím, že lepší tím dnes prehral. V prvých dvoch tretinách sme mali herne navrch. Už v prvej časti sme mali štyri tutovky, z ktorých sme mali aspoň vyrovnať. Aj to sa podpísalo na našej psychike. Zlomový bol ich druhý gól v tretej tretine. Po ňom už Michalovce kontrolovali priebeh hry a doviedli to do víťazného konca. Bolo to o našej efektivite. Keď sa chceme v tabuľke posunúť vyššie, také šance, aké sme mali tu musíme využiť,“ uviedol na margo zápasu útočník HC 19 Jakub Ragan, jeden zo šiestich odchovancov michalovského hokeja, ktorý sa objavil v utorok na ľade. Aj on sám mal v prvej tretine jednu obrovskú šancu, keď sa rútil sám na Glosára, puk z jeho hokejky ale opečiatkoval iba hornú žŕdku. „Ako hovorím, musíme to nejako prelomiť. Aj v ďalších zápasoch sme nehrali zle, keď ale prehráme, doplácame vždy na koncovku. Jednoducho to musíme otočiť a určite prídu aj naše víťazstva,“ pokračuje Jakub Ragan.

Michalovčania boli v utorok efektívnejší a natiahli svoju víťaznú šnúru už na dvanásť duelov. „Rozhodlo to, že my sme strelili góly a súper nie,“ rozhovoril sa ich útočník Jakub Suja, ktorý upravoval na 3:0. Do štatistík sa zapísal aj dvoma asistenciami. „Bolo to derby ako má byť. Šance mal súper, šance sme mali aj my. My sme urobili niekoľko chýb v strednom pásme, z čoho pramenili ich prečíslenia. V tretej tretine sme ale do toho išli veľmi zodpovedne. Z toho prišli ďalšie naše góly,“ pokračuje Jakub Suja. Ten vyzdvihol aj silu súpera. „Ukázali, že majú kvalitné mužstvo. Hlavne doma sú nepríjemným súperom. Myslím si, že ďalšie zápasy budú vyhrávať. My sme vedeli, že nás ľahký súper nečaká, čo sa potvrdilo aj v samotnom zápase. Dlho to bolo o jednom góle a všetci sme radi, že sa nám to podarilo uhrať na víťazstvo,“ dodal Jakub Suja. „Určite sa na ľade neukázalo to, že my sme na druhej priečke a Humenné na dvanástej. Hrali veľmi dobre a boli pre nás nepríjemným súperom,“ nadviazal na Sujove slová brankár HK Dukla Ingema Vladimír Glosár, ktorý si v zemplínskom derby pripísal na svoje konto prvý extraligový shutout. „Prvoradé sú tri body, no teší aj zápas s prvou nulou. To už je iba taká čerešnička na torte,“ smeje sa ďalší michalovský odchovanec, ktorý sa v utorok objavil na ľade. Okrem neho to boli na michalovskej strane aj Adam Stripai so Samuelom Solenským, na humenskej okrem Ragana aj Lukáš Lačný a Dominik Borov. „Je to samozrejme potešujúca správa pre michalovský hokej. Sme všetci kamaráti, na ľade sme ale súperi. Pre hokej v tomto meste je to ale určite výborné, že má v extralige až toľko odchovancov. Pamätáme totiž na časy, kedy dlho nehral ani jeden,“ dodal Vladimír Glosár.

Hráči Michaloviec sú tak od novembrovej reprezentačnej prestávky stále neporazení. Vyhrali všetkých dvanásť zápasov v rade a z jedenástej priečky sa posunuli už na druhú. Chvíľu dokonca boli v utorok aj lídrom celej extraligy. Spišská Nová Ves ale otočila duel s Košicami a uchránila si tak dvojbodový náskok. O líderskú pozíciu ale Spišiaci môžu prísť už vo štvrtok, kedy na vlastnom ľade privítajú v priamom súboji o prvú priečku práve Michalovce. „Bolo by to síce pekné, no dôležitejšie bude, ako to bude vyzerať neskôr. O celej sezóne totiž rozhoduje play-off,“ podotýka Jakub Suja a na jeho slová nadväzuje aj Glosár. „Musíme sa pozerať hlavne dopredu. Sme samozrejme radi za to, že sme v tabuľke na druhom mieste, musíme sa ale hlavne dobre pripraviť na play-off, kde sa bude lámať chlieb a rozhodovať o úspešnosti sezóny. Samozrejme, vo štvrtok nás čaká dôležitý zápas a ja verím, že nadviažeme na víťaznú šnúru aj na Spiši.“

Kým Michalovčania cestujú vo štvrtok na Spiš, kde ich čaká priamy súboj o prvé miesto v tabuľke, Humenčania zase na svojom ľade privítajú trápiace sa Košice, ktoré v utorok zaknihovali ôsmu porážku v rade. „Jednu sme im pripravili aj my a ja verím, že to takto bude aj vo štvrtok. Nemáme sa na čo šetriť a pozerať na to, že nás čaká majster. Už sme ich raz zdolali a urobíme všetko preto, aby sme ich porazili aj vo štvrtok. V našej situácii totiž nutne potrebujeme zbierať body a nemôžeme sa pozerať, komu čelíme,“ rozhodne skonštatoval humenský útočník Jakub Ragan. Apropo, Humenčania majú okrem streleckej smoly aj smolu na súperov v sviatkových regionálnych kolách. Zatiaľ, čo oni musia čeliť tímom z prvej trojky, ich priami rivali v boji o zostup hrajú medzi sebou. „Je to síce pravda, no my na to takto nepozeráme. Extraliga je tak vyrovnaná, že každý môže zdolať každého. Aj nám sa už podarilo poraziť Košice, Zvolena a dvakrát Spišskú Novú Ves. Snáď sa nám podarilo raz poraziť aj Michalovce... Všetci veríme, že v tomto budeme pokračovať a budeme tak úspešní aj v ďalších dueloch, ktoré nás čakajú. V našej situácii totiž nutne potrebujeme zbierať body,“ zdupľoval na záver Jakub Ragan.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 27.12.2023 13:04:15
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.