files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa víťazom premiérového Karpatského pohára

V závere posledného predvianočného týždňa sa v Chemkostav aréne odohral zaujímavý turnaj, ktorý by mohol mať do budúcna aj väčší význam. Predstavitelia MŠK Iuventa Michalovce sa rozhodli zorganizovať nultý ročník Karpatského pohára a začať tak tradíciu turnajov, na ktorých by si tímy z rozdielnych štátov turnajovým spôsobom merali svoje sily.

Na nultý ročník Michalovčania pozvali štvrtý tím aktuálnej poľskej ligy MKS PR Urbis Gniezno, maďarskú Kisvárdu, ktorá už dlhé roky patrí medzi elitu v najkvalitnejšej lige na svete a ukrajinský Karpaty Užhorod, ktorý je pre zmenu tradičným súperom Zemplínčaniek v príprave. „Je naším spoločným významom takéto turnaje organizovať aj do budúcna. Myšlienka je taká, že turnaje by sa hrali počas reprezentačných prestávok a postupne by na ne chodili aj ďalšie tímy. Uvidíme teda, ako sa to do budúcna chytí,“ povedala športová riaditeľka MŠK Iuventa Michalovce Helena Aspridu.

Michalovčanky záver roka našiel v najlepšej forme. Postupne zdolali Gniezno (33:27), Užhorod (36:24) a na záver turnaja aj Kisvárdu (33:26), ktorú sobotňajšia tesná prehra s Gnieznom zosunula až na tretie miesto. „Pre nás to bola dobrá herná previerka pred náročným vstupom do jarnej časti. Som za ňu rád,“ rozhovoril sa tréner Peter Kostka. Ten sa počas posledných týždňov musel zaobísť bez piatich reprezentantiek. Trojica Kompaniecová, Soskyda a Kohučová, ktoré boli s Ukrajinkami na majstrovstvách sveta, sa k tímu dokonca pripojila až pred stredajším duelom Slovenského pohára v Stupave. „Aj preto to bolo pre nás náročné. Hlavne Soskyda s Kohučovou, ktoré príliš za Ukrajinu nehrali a skôr sedeli na lavičke, či na tribúne, prišli podtrénované a na ich výkonoch to bolo aj vidno. Za turnaj som bol rád hlavne preto, že sme mohli byť spolu. Mohli sme si vyskúšať niekoľko taktických variant. Stále sa ale potrebujeme zlepšiť v systéme, ktorý preferujeme,“ pokračuje Kostka.

Jeho tím ešte do Vianoc absolvuje tréningy, opäť sa zíde potom 27. decembra a to už pôjde o priamu prípravu na jarnú časť. Tú Michalovčanky odštartujú v sobotu šiesteho januára priamym súbojom o prvé miesto v MOL lige, keď od 19.00 hod. privítajú obhajcu prvenstva, aktuálneho slovenského majstra a ich jediného tohtosezónneho premožiteľa HC DAC Dunajská Streda. Následný duel v Porube si preložili na koniec mesiaca a po Dunajskej Strede ich teda čaká prvý zápas osemfinále EHF Európskeho pohára v Ajdovščine a následne domáca odveta. Ešte pred ňou v stredu sedemnásteho januára aj domáci ligový duel s českým majstrom Slaviou Praha. „Príprava to nebude iba na Dunajskú Stredu, ale na ťažký január, ktorý nás čaká. To nebude iba DAC, to bude aj dvojzápas so slovinskou Ajdovščinou, či ťažký zápas proti Slavii Praha. Čakajú nás anglické týždne, ktoré, keď zvládneme, môžeme už z časti hovoriť aj o úspešnej sezóne. Potrebujeme to teda zvládnuť,“ uviedol k ťažkému obdobiu tréner Michalovčaniek Peter Kostka. Aj keď body z MOL ligy si tentoraz tímy do slovenskej nadstavby neprenášajú a začína sa od nuly, aj výsledok v lige berú na Zemplíne vážne. „Je to dôležité hlavne z psychologického hľadiska. Ak dokážeme DAC zdolať, získame mentálnu výhodu. Čo sa týka európskeho pohára, je rozdiel byť osemfinalistom a byť štvrťfinalistom. Chceme teda ísť čo najďalej a možno aj zopakovať semifinále z minulej sezóny. Bol by to obrovský úspech. Nečaká nás nič ľahké, ja ale svojmu družstvu verím, že to môže dokázať,“ dodal Kostka, ktorý by mohol v medzi vianočnom období v tréningovom procese skúšať aj jednu, či dve potenciálne posily...

Výsledky turnaja: Piatok 15. december: KKC Kisvárda – HK Karpaty Užhorod 45:24 (24:13), MŠK Iuventa Michalovce – MKS PR Urbis Gniezno 33:27 (16:16). Sobota 16. december: MKS PR Urbis Gniezno – KKC Kisvárda 28:27 (13:15), HK Karpaty Užhorod – MŠK Iuventa Michalovce 24:36 (13:17). Nedeľa 17. december: MKS PR Urbis Gniezno – HK Karpaty Užhorod 38:36 (20:18), MŠK Iuventa Michalovce – KKC Kisvárda 33:26 (17:13)

Konečná tabuľka
1. MŠK Iuventa Michalovce 3 3 0 0 102:77 6
2. MKS PR Urbis Gniezno 3 2 0 1 93:96 4
3. KKC Kisvárda 3 1 0 2 98:85 2
4. HK Karpaty Užhorod 3 0 0 3 84:119 0

.



Uverejnené: 19.12.2023 14:11:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.