files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Levy sa zmáhajú osudu. Po prvej nule a skalpe vicemajstra bližšie k záchrane

Nedeľňajšie dvadsiate šieste kolo Tipos extraligy neprialo známym hokejovým značkám na Slovensku. Nitra doma prehrala s Michalovcami 2:3, Košice s Novými Zámkami 1:4, Slovan Bratislava neuspel v Spišskej Novej Vsi a vicemajster zo Zvolena na ľade nováčika súťaže HC 19 Humenné, kde prehral 0:3. Posledný celok tabuľky sa tak začína zmáhať osudu. Po zisku štyroch bodov cez víkend síce zostal na poslednom mieste, svoju stratu na predposledný Slovan ale znížil na sedem bodov a už sa na tabuľku pre „levov“ pozerá lepšie, ako keď strácali na predposlednú priečku jedenásť bodov.

Humenčania dokázali bodovať v druhom zápase v rade, čo sa im v tejto sezóne podarilo doteraz iba raz. Aj preto im naďalej patrí posledné miesto v tabuľke, hoci, výkriky levov je počuť v Tipos extralige čoraz viac a zvýraznili sa hlavne po trénerskej zmene v novembri. Ukážkou toho bolo aj víťazstvo nad lanským vicemajstrom, ktorému nedovolili skórovať ani raz. „Bol to z našej strany výborný výkon. Takto dobre sme už dlhšie nehrali. Koncentrácia celý zápas, výborná obrana, skvelý brankár Kozel. Sme za to všetci radi. Vieme totiž výborne odohrať aj dve tretiny duelu a potom si to všetko pokašleme za desať minút. Teraz sme hrali koncentrovane celý duel a máme dôležité tri body,“ poznamenal strelec druhého humenského gólu Martin Krajňák. Ten to trafil chirurgicky presne pod rameno brankára Trenčana a hornú žŕdku. „Určite to bola šťastná strela. Skúsil som to a vyšlo to,“ smeje sa úspešný strelec.

Jedným z hlavných stavebných kameňov humenského nedeľňajšieho víťazstvo bol brankár Patrik Kozel, ktorý vychytal prvú nulu HC 19 v extralige. „Takých päť minút pred koncom som už pozeral na časomer a hovoril som si, že ju už musím vychytať. Som rád, že sa mi to podarilo, hoci to bolo náročné, pretože hostia mali dosť šancí na skórovanie,“ zneli prvé slová humenského brankára po cennom víťazstve. „Prvá tretina nám vyšla na výbornú. Presne takto sme to aj chceli. Najskôr sme ustáli šance súpera a potom dvakrát gólovo udreli,“ pokračoval k zápasu Patrik Kozel. Humenčania tak zaknihovali za víkend štyri body, keď predtým v piatok prehrali v Banskej Bystrici 3:4 po nájazdoch. „Chceli sme šesť, berieme ale aj štyri,“ prekvapuje odpoveďou humenský brankár.

Keby ste na začiatku prípravy povedali hráčom HC 19, že v decembri budú jedno miesto za Slovanom Bratislava, určite by s tým boli spokojní. Teraz ale nemôžu, keďže Slovanu patrí až jedenásta priečka a Humenčanom vypadávajúca dvanásta. „Keby ste nám to tlmočili v auguste takto, určite by sme boli radi. Teraz to tak nie je, pretože sme stále poslední. Skrátka, musíme zabrať ešte viac a dostať jedného súpera pod nás, či už to bude Slovan, alebo niekto iný,“ poznamenáva Martin Krajňák a Patrik Kozel k téme záchrana dodáva. „My sa už musíme pozerať len na seba a na svoj výkon. Na jedenástu priečku strácame sedem bodov, čo je tiež dosť, no na druhej strane, už to nie je jedenásť, ako pred dvoma týždňami. Musíme pokračovať v bodovacom trende aj po prestávke, kedy nás čakajú dôležité zápasy s regionálnymi súpermi.“

„Dovidenia! Vidíme sa o desať dní,“ takto sa lúčil tréner Humenného Martin Štrba po tlačovej konferencii, na ktorej vyzdvihol výkon svojich zverencov. „Som strašne rád za víťazstvo nad silným súperom. Od úvodu sme išli za víťazstvom, ktoré sme veľmi potrebovali. Držali sme sa plánu, ktorý sme si povedali. Podali sme super kolektívny výkon. Ako hovorím, som rád za víťazstvo, ako aj za tri body,“ povedal k zápasu Martin Štrba, ktorý počas novembrovej reprezentačnej pauzy nahradil Andreja Parfionova. Jeho tím sa síce priblížil k záchrane, no stále uzatvára pelotón extraligistov. „Dôležité budú nasledujúce zápasy. My si musíme oddýchnuť a dobre sa na ne pripraviť,“ dodal na záver Štrba.  

Peter Brendza

.



Uverejnené: 11.12.2023 17:05:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.