files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sedemnásty neúspešný pokus o víťazstvo

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce sa nepodarilo vyhrať v tejto sezóne Niké ligy ani na sedemnásty pokus. Zemplínčania síce po dvoch prehrách zabodovali, no bod za remízu 1:1 so Skalicou sa im málil. Aj keď vyhrať mohli oba tímy, získaný bod mohol v chladnom počasí viac hriať Záhorákov.

Tí mali lepší štart do zápasu a v prvej polovici prvého dejstva boli lepším tímom. Okrem gólu kapitána Nagyho mali aj ďalšie šance. Potom sa obraz hry zmenil a zhruba do sedemdesiatej minúty boli lepším tímom Michalovčania. Tí z toho vyťažili vyrovnanie Matúšom Marcinom, ďalší gól ale nepridali. Najbližšie k tomu bol práve Marcin, ktorý nastrelil žrď. Tá ale dvakrát v závere zachránila aj domácich, takže deľba bodov bola zrejme zaslúžená. „Asi áno, ale my s tým spokojní nie sme. Chceli sme totiž konečne vyhrať,“ rozhovoril sa strelec michalovského gólu a kapitán tímu.

Aj keď Michalovčania mali viac ako jeden polčas územnú prevahu, nakoniec mohli byť radi aj za remízu, keďže v závere ich zachránilo brvno i žrď. „Tí ľudia, čo sem prišli, si určite prišli na svoje. Videli futbal so šancami na oboch stranách. Nám ale ako hovorím výsledok nevyhovuje, keďže sme chceli vyhrať. Škoda tej mojej šance, ktorú brankár vytlačil na žrď. Myslím si, že keby bol gól, už to udržíme. Na víťazstvo stále musíme čakať. Budúci týždeň ideme do Trnavy s hlavami hre. Je vidno náš herný progres, no víťazstvá nám chýbajú,“ pokračuje Matúš Marcin, ktorému tím nevyhral ani na sedemnásty pokus. „Keby sme sa na to pozerali, psychicky by sme boli dole. Musíme sa sústrediť na ďalší týždeň a pokúsiť sa vyhrať. Pracujeme na tom, aby sme ďalší zápas zvládli. Vy novinári nám často pripomínate, že víťazstvo chýba, musíme to ale hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalší zápas, ktorý nás čaká,“ dodal Matúš Marcin.

Skaličania mali výborný vstup do zápasu. V prvej dvadsaťminútovke mali tri dobré šance na skórovanie, z jednej dostal loptu do siete ich kapitán Martin Nagy. „Mali sme výborný začiatok. Vyhrotilo to do vedúceho gólu. Škoda, že domáci rýchlo vyrovnali. Potom sme mali šance my, ale aj súper, takže remízový rezultát je asi zaslúžený,“ potvrdil slová Marcina aj skalický stopér Oliver Podhorin. Odchovanec michalovského futbalu v službách Záhorákov bol podpísaný pri vyrovnávajúcom góle Zemplínčanov. Pri centrovanej lopte sa zrazil s brankárom Junasom a Matúš Marcin tak mal jednoduchšiu cestu streliť vyrovnávajúci gól. „Aj sme si zakričali, že mám, no bolo to neskoro. Stáva sa, dostanete aj takéto góly po nedorozumení,“ pokračuje Oliver Podhorin.

Paradoxom je, že kým Michalovčania podali v predošlých dvoch dueloch výborný výkon, na body to nestačilo. Tentoraz sa dopustili aj viacerých chýb, no získali aspoň bod. „V prvom polčase bola Skalica lepšia. Zaslúžene išla do vedenia. Náš vstup nebol dobrý. Niektorí hráči nezachytili vývoj priebehu a nevedeli sa zhostiť s tým, že sme hrali na ťažšom teréne. Určite sme mali hrať jednoduchšie. Som rád, že sme odpovedali na súperov gól takisto gólom. Chceli sme pridať aj ďalší. V druhom polčase sme boli lepším mužstvom, mali sme šance, no tie mal aj súper. Asi zaslúžená remíza. Mrzia ma niektoré veci. Mohli sme byť agresívnejší v pokutovom území. Nenašiel sa nikto, kto by loptu v tomto území tečoval. Potrebujeme nejaký gól, hoci aj škaredý, ktorým by sme sa chytili,“ okomentoval priebeh zápasu tréner Michalovčanov Peter Struhár, ktorý s tímom nevyhral ani na desiaty pokus. Na druhej strane dosiahol s ním piatu remízu. „Ako hovorím, potrebujeme aj nejaké šťastné víťazstvo. Je to také dvojsečné, pretože proti Skalici sme mohli dať my gól na 2:1, za stavu 0:1 mala ale gólovú šancu aj Skalica. My musíme naďalej tvrdo pracovať a byť agresívnejší v pokutovom území. Potom sa k nám aj to šťastie prikloní,“ dodal Peter Struhár.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 10.12.2023 12:09:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.