files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazné ťaženie nezastavil ani líder tabuľky

Na víťaznej vlne sa naďalej vezú hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tí zvíťazili v piatkovom 25.kole Tipos extraligy už po ôsmykrát v rade a ukázali, že aktuálne majú zo všetkých extraligistov najlepšiu výsledkovú formu. Tentoraz si to odniesol líder súťaže HK Spišská Nová Ves, ktorý na Zemplíne padol po výsledku 2:4.

Zaujímavosťou je, že kým v predošlých dueloch rozhodoval o michalovských víťazstvách prvý útok, ten si proti lídrovi dal pauzu. Výborným konštatovaním je, že gólovo zabrali iné formácie, čo dáva trénerovi Petrovi Kúdelkovi ďalšie zaujímavé variácie do zostavy. „Sme spokojní tak s výkonom, ako aj výsledkom,“ začal svoje hodnotenie tréner michalovského tímu. „Prvá tretina nám vyšla presne podľa taktických zámerov. Súperi boli navzájom prečítaní. Tých prvých sedem minút bolo takých kontrolovaných z oboch strán. Veľmi nám pomohol prvý gól. Druhá časť prvej tretiny sa potom odvíjala v našej réžii. Viedli sme síce 3:0, no jeden takýto stav sme proti Spišiakom už stratili, na čo sme hráčov upozorňovali počas prestávky. V druhej tretine sme sa dostali do oslaboviek, ktoré súpera dostali na koňa, naše oslabovkové formácie ale hrali výborne a ustáli sme to,“ pokračuje Peter Kúdelka a k produktivite svojich formácii dodal. „Som rád, že tentoraz zabrali iní. To je presne o tom, že stále to niekto ťahá. Teší nás, že nás tentoraz potiahli iné formácie. Výborne hrala „Sujova“. Všetky naše štyri lajny majú svoj zmysel. Verím v to, že podobne môžeme zvládnuť aj posledný duel pred pauzou v Nitre a celý tento blok ukončíme na víťaznej vlne.“

Michalovčania odštartovali výborne a po prvej časti viedli rovnako ako v septembri 3:0. Kým vtedy ale Spišiaci po dvoch góloch v každej zo zostávajúcich častí otočili výsledok vo svoj prospech, tentoraz na body nemali nárok a ich gólové odpovede prišli až  v samom závere. „Dôležitý bol z našej strany úvod, ktorý sme dobre zachytili,“ rozhovoril sa strelec tretieho michalovského gólu Peter Bjalončík, ktorý sa vyjadril aj k viacerým nervóznym momentom v prvej tretine. „Bolo to určite nervózne. Treba ale súperom ukázať, kde prišli. Musíme urobiť z nášho domáceho stánku hrad, ktorý je ťažké dobyť,“ pokračuje michalovský útočník.

Víťazné ťaženie michalovských hokejistov teda nezastavil ani líder tabuľky. Michalovčania vyhrali po novembrovej reprezentačnej pauze všetkých osem duelov a z predposledného miesta sa vytiahli už na tretie. Po piatkovom zakopnutí prvých dvoch tímov navyše stiahli svoju stratu na prvé miesto na osem bodov. „Dobre sme sa na tento duel pripravili. Spišiaci nás v doterajších dvoch dueloch zdolali a mali sme im teda čo vracať. Hlavne v tom druhom zápase si z nás spravili trhací kalendár. Opäť sme viedli 3:0 po prvej tretine. Chceli sme si dať veľký pozor na to, aby to opäť neotočili. Sme všetci radi, že nám to vyšlo. Štvrtý strelený gól bol našou poistkou. Síce sme si to v závere trochu skomplikovali, no víťazstvo určite teší a takisto teší, že sa nám stále výsledkovo darí,“ uviedol strelec druhého michalovského gólu Samuel Solenský.

Zemplínčanom sa môže stať to, čo sa im ešte v extralige nepodarilo. Medzi dvoma reprezentačnými pauzami vyhrali všetkých osem zápasov a k zakončeniu tohto obdobia na víťaznej vlne im stačí už iba zvíťaziť v nedeľu v Nitre. „Ako hovorím, nás všetkých teší, že sa vezieme na víťaznej vlne. Darilo sa predovšetkým prvému útoku, teraz sme ho zastúpili my ostatní. Urobíme všetko preto, aby sme vo víťaznom ťažení pokračovali aj v Nitre, hoci nás čaká nesmierne náročný zápas. Je to tam vždy „vybičované“. Chodí tam zakaždým plný dom a diváci svoj tím ženú k víťazstvu. Posledné zápasy Nitra hrá tiež dobre a preto tam musíme ísť s rešpektom. Chceme ale zostať na víťaznej vlne aj po tomto zápase a ako hovorím, urobíme všetko preto, aby sa tak stalo,“ dodal odchovanec michalovského hokeja, ktorý sa do Európy vrátil vlani a svoju premiérovú seniorskú sezónu strávil práve pod Zoborom.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 09.12.2023 12:51:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.