files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Posledný domáci pokus o prvé tohtosezónne víťazstvo

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa prvého tohtosezónneho víťazstva nedočkali ani na šestnásty pokus. V Košiciach boli síce lepším tímom a vytvorili si viac gólových šancí, z výhry 2:1 sa ale tešil nováčik Niké ligy a aj naďalej tak platí, že Michalovčania naposledy za tri body bodovali v máji tohto roku. Na víťazstvo teda čakajú už viac ako pol roka. V jeseni budú môcť nulu v kolónke víťazstiev vyčistiť už iba dvakrát. Väčšiu šancu na to budú mať v sobotu, kedy ich v domácej derniere jesennej časti, ale aj roka 2023 čaká Skalica (začiatok o 15.00 hod.). Jeseň následne „struhárovci“ uzavrú nastávajúcu nedeľu v Trnave.

Michalovčania chceli naplno bodovať hneď po novembrovej reprezentačnej pauze, dvakrát ale tesne prehrali. Najskôr doma po výbornom výkone nestačili na aktuálneho lídra Niké ligy Slovan Bratislava, ktorému podľahli 0:2 a minulý piatok prehrali aj v Košiciach. V oboch zápasoch sa výkonom minimálne vyrovnali súperovi, doplatili ale na koncovku. V nej sa trápia celú sezónu a keď sa k tomu pridajú aj chyby v defenzíve, na svete je rad prehier a polročné čakanie na víťazstvo... „Je pravdou, že sme ukázali v oboch zápasoch celkom dobrý výkon, čo však z toho, že sme nielenže nevyhrali, ale dokonca nebodovali. Určite nás to všetkých mrzí, pretože na to, aký sme v oboch zápasoch podali výkon, mali sme jednoznačne bodovať a možno aj vyhrať. Rozhodla efektivita. Futbal je o góloch. My sme ich nedali, súperi áno a hoci možno neboli lepším tímom, vyhrali,“ rozhovoril sa krajný obranca MFK Zemplín Lukáš Šimko, ktorý následne aj pridal ďalší dôvod prehry v Košiciach. „Okrem toho, že sme sa trápili v koncovke sme urobili chyby v obrane, ktoré nás stáli lepší výsledok. Súper svoje šance premenil, my sme nepremenili okrem viacerých šancí ani penaltu.“

 

Pohľad na tabuľku nie je pre Zemplínčanov, rovnako ako dnešný pohľad na ich zasneženú plochu, ideálny. Zmazať v nej poslednú nulu môžu Michalovčania na jeseň ešte dvakrát. Kým v poslednom jesennom kole sa im na pôde účastníka skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy Spartaka Trnava veľké šance nedávajú, v sobotu budú mať poslednú domácu šancu na víťazstvo, keď privítajú Skalicu. Zaujímavosťou je, že doma v roku 2023 vyhrali iba raz a to v poslednom kole minulej sezóny, keď zdolali Zlaté Moravce. Práve s nimi bojujú o posledné a predposledné miesto, keďže ani ViOn na jeseň ešte nevyhral. Michalovčania to chcú jednoznačne zmeniť v sobotu. „Čaká nás mimoriadne dôležitý zápas. Skalica je silný protivník. Ideálnym súperom na zabodovanie rozhodne nie je. Takým ale nie je nikto v lige. My už ale musíme bodovať naplno a nemôžeme pozerať, komu budeme čeliť. Doma chceme konečne vyhrať. Čo sa týka súpera, ten je na tom bodovo lepšie ako my. Nedostávajú veľa gólov. Ich defenzíva je teda pevná. Očakávam aj tu, že budú hrať skôr defenzívne. My musíme byť efektívni a využiť každú šancu, ktorá sa nám naskytne,“ dodal na záver Lukáš Šimko.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 07.12.2023 20:38:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.