files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zastaví líder súťaže rozbehnutých Michalovčanov?

V najvyššej hokejovej Tipos extralige niet momentálne tímu, ktorý má lepšiu výsledkovú formu, ako hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Tím trénera Petra Kúdelku vyhral za tri body ostatných sedem duelov a z predposledného jedenásteho miesta sa vyšvihol už na tretie. Michalovčania môžu svoje víťazné ťaženie predĺžiť tento piatok. Budú to mať ale nesmierne náročné, keďže od 17.30 hod. aj pred televíznymi kamerami JOJ Šport privítajú lídra súťaže HK Spišská Nová Ves.

Michalovčania sa nakopli počas novembrovej reprezentačnej prestávky. Tá ich síce zastihla po piatich prehrách psychicky dole, po nej sú ale ako vymenení. Vyhrali všetkých sedem duelov. Naposledy doma rozdrvili Slovan Bratislava 10:1 a tri body si priniesli aj zo Zvolena, kde vyhrali 4:3. „Aj predtým sme hrali dobré zápasy, no prehrávali sme. Zmenilo sa to, že premieňame vyložené šance. Predtým sa nám to nedarilo. Určite naše posledné výsledky nie sú náhoda. Je to skôr výsledok tvrdej práce, od hráčov, cez trénerov, až po vedenie klubu. Našli sme hernú pohodu. Chlapci začali dávať dôležité góly. Naša hra vyzerá oveľa lepšie, ako predtým. Stali sa ale aj veci, ktoré tomu pomohli. Do zostavy sa nám vrátili dôležití hráči po zranení, ktorí pred pauzou nehrali. Myslím si, že práve to a to, že sme začali premieňať vyložené šance, je dôsledok našich siedmych výhier v rade,“ skonštatoval asistent trénera Marek Kolba a útočník Marek Valach k víťaznej šnúre doplnil. „Cez reprezentačnú prestávku sme si povedali nejaké veci, ktoré by sme radi zmenili. Aj zápasy predtým sme hrali kvalitné, výsledkovo to ale nebolo v prospech nás. Som veľmi rád, že sa to otočilo a verím, že sa budeme viesť na priaznivej vlne, čo najďalej.“

Minimálne do ďalšej reprezentačnej pauzy chcú Michalovčania na víťaznej vlne zostať. Do nej musia odohrať ešte dva zápasy – v piatok hostia lídra súťaže zo Spišskej Novej Vsi a v nedeľu sa predstavia na ľade nebezpečnej Nitry. S oboma súpermi v tejto sezóne ešte nevyhrali... „Určite to chceme zmeniť. Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať. Teraz sa sústredíme na Spišskú Novú Ves, ktorú chceme zdolať. Máme im totiž čo vracať za prvé dva zápasy, ktoré sme s nimi prehrali. Mrzí hlavne ten doma, v ktorom sme viedli 3:0, no prehrali sme 3:4,“ uviedol na margo najbližších dvoch duelov Marek Valach. „Ideálne pre nás by bolo ostať na víťaznej vlne, no každý zápas začína od 0:0. Verím, že urobíme všetko preto, aby sme ostali na nej aspoň do najbližšej reprezentačnej pauzy. Vieme ale, že nás čakajú ťažkí protivníci, tak Spišská Nová Ves, ako aj Nitra,“ nadväzuje Marek Kolba, asistent trénera.

Pre viacerých je doterajšie prvé miesto Spišiakov prekvapením. Nie preto, že Spišská Nová Ves má svoju kvalitu, ktorú potvrdila už minulú sezónu. Skôr sa ale na prvej priečke čakali iné tímy, ktoré sa momentálne musia pozerať na chrbát Spišiakov. „Oni majú svoju kvalitu, ktorú už ukázali aj vlani, keď skončili na treťom mieste. Hrajú útočný, rýchly hokej. Od začiatku sezóny nemali nejakú hernú krízu. Viac vyhrávajú, ako prehrávajú a preto sú úplne hore. Je síce pre mňa miernym prekvapením ich prvé miesto, nie náhodou ale boli už vlani bronzoví,“ reaguje na margo doterajších výsledkov najbližšieho súpera Michalovčanov jeden z ich trénerov Marek Kolba. 

Peter Brendza

.



Uverejnené: 07.12.2023 18:44:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.