files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Siedme víťazstvo v rade ich vyšvihlo do prvej trojky

Po novembrovej reprezentačnej prestávke sú hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce na nezastavenie. V ich víťaznom ťažení ich nezastavili ani hráči HKM Zvolen, ktorý na domácom ľade chceli ukončiť sériu šiestich víťazstiev Zemplínčanov. Neboli k tomu ani ďaleko, keď v tretej časti otočili z 0:2 na 3:2, no posledné slovo v súboji 24. extraligového kola patrilo Michalovčanov. Tí dvoma gólmi strhli zápas na svoju stranu, dosiahli siedme víťazstvo v rade a predbehli Zvolenčanov na treťom mieste v tabuľke.

Michalovčania odštartovali zápas vo Zvolene výborne. Po dvoch presilovkových góloch viedli 2:0. Domáci sa ale nevzdali a v druhej, a tretej časti otočili skóre. Víťazné ťaženie Zemplínčanov tak bolo ohrozené. Našťastie pre nich najskôr Bindulis vyrovnal a dve minúty pred koncom Santos ich dostal opäť do vedenia, ktoré už z rúk nepustili. „Pre nás to bol veľmi náročný zápas. Vieme, že sme vo Zvolene viac ako dva roky nevyhrali a chceli sme to zlomiť. Po výbornom víťazstve nad Slovanom sme chceli pokračovať vo víťaznom ťažení aj tu,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Ingema Michalovce Peter Kúdelka, ktorý sa následne venoval zápasu. „V prvej tretine sme hrali s takou ľahkosťou, ktorá nám ostala ešte z minulého zápasu. Dali sme dva góly. Potom sme ale viaceré šance riešili až príliš profesorsky. Vďaka našim vylúčeniam sme stratili momentum zápasu. Súper sa dostal na koňa a otočil. Dokázali sme vyrovnať a potom so šťastím aj vyhrať. Pre nás je to významné víťazstvo.“

Michalovčania vyhrali aj napriek tomu, že v zápase mali až desať vylúčení, na čo upozornil aj ich tréner. „Je to dosť. Boli to fauly hokejkou, čo pre nás musí byť varovný prst. Veľký palec hore pre naše špeciálne oslabovkové formácie. Na druhej strane, tieto vylúčenia sa nemôžu opakovať. Musíme sa nad tým zamyslieť. Hráči musia viac pracovať nohami, ako hokejkou,“ reagoval Kúdelka na vylúčenia. Po siedmych víťazstvách v rade sa Zemplínčania dostali z predposledného miesta už na tretie. „Znie nám to dobre, no tabuľka je strašne natlačená. Nechceme sa pozerať na to, ktorí sme v tabuľke, ale na našu hru a jej zlepšovanie. Všetci veríme, že to bude v ďalších zápasoch ešte lepšie,“ dodal Kúdelka k otázke ohľadom postupu jeho tímu v tabuľke.

V oveľa horšej pozícii sú práve Zvolenčania. Tí síce ešte na konci októbra vyhrali v Michalovciach 6:2, odvtedy ale v jedenástich dueloch zaknihovali iba dve víťazstvá. Kým v októbri sa bili o prvé miesto v tabuľke, aktuálne im patrí až štvrtá priečka, s čím určite spokojnosť nie je. „Prvá tretina z našej strany dobrá nebola. V tej druhej a tretej sme sa ale vrátili do zápasu. Škoda inkasovaného gólu dve minúty pred koncom. Za tú drinu sme si prehru nezaslúžili,“ vyjadril sa k zápasu s Michalovcami tréner HKM Peter Oremus. Toho ani tak nemrzela strata tretieho miesta v tabuľke, skôr spôsob, akým sa Michalovcami dopracovali k víťazstvu. „Ako hovorím, ten výkon v dvoch tretinách nebol zlý. Škoda tejto prehry.“ Zhovorčivejší bol útočník Peter Zuzin, ktorý v nedeľu odohral v drese Zvolene šesťstý duel. „Je to pre nás sklamanie. Zasa sa stalo, že sme neudržali koniec zápasu. Zrazilo nás to trochu k zemi. Je obrovská škoda, že sme nezobrali ani bod. Prehra mrzí. Trápi nás aj to, že sme prišli o tretie miesto, po výsledkoch v posledných dueloch ale môžeme byť radi, že sme boli tretí doteraz. Po tých prehrách prišiel mierny nádych pri výhre v Zámkoch, teraz ale zase padáme dole. Prehrali sme v Mikuláši i teraz s Michalovcami. Nemôžeme vešať hlavy. Musíme ísť ďalej a v ďalších dueloch to zmeniť,“ povedal slovenský hokejový reprezentant.  

Peter Brendza

.



Uverejnené: 04.12.2023 11:18:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.