files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nováčik druhýkrát neprekvapil. Keď nedokážeme zopakovať dobrý výkon, z dna tabuľky nepôjdeme, hovorí jeho tréner

Po piatkovom 23. kole Tipos extraligy sa čakalo, ako nadviažu hráči HC 19 Humenné na výhru 4:1 nad majstrovským HC Košice. Žiaľ, víťazne sa im na túto výhru nadviazať nepodarilo, keďže v nedeľu nestačili na bratislavský Slovan. Ten sa pozviechal z piatkovej prehre 1:10 v Michalovciach a víťazstvom 5:1 urobili rázny krok smerom von z krízy.

Humenčania chceli nadviazať na víťazstvo nad Košicami, no výkonom sa im to nepodarilo. Od prvej tretiny boli všade pomalší, nedarila sa im kombinácia a navyše doplácali aj na chyby v obrane, kde hlavne v druhej tretine využili Slovanisti deň otvorených dverí. Za osem minút štyrmi gólmi uzavreli zápas a domov si zo zemplínskeho tripu odniesli cenné tri body. „Som sklamaný z toho, že sme nedokázali zopakovať výkon zo zápasu proti Košiciam. Slovanu sme neboli dôstojným súperom. Nebolo to ani od druhej tretiny, v ktorej sme štyrikrát inkasovali. My sme hrali zle od začiatku! Nehrali sme to, čo som svojim hráčom prízvukoval. Do zápasu sme išli s určitým plánom, no vôbec sme ho neplnili. Hráči si na ľade robili, čo chceli. Mrzí ma, že sme nedokázali zopakovať výkon z piatka. Pokiaľ nebudeme vedieť zopakovať dobrý výkon, nemáme šancu sa odpútať z posledného miesta v tabuľke,“ povedal po zápase zjavne sklamaný tréner Humenčanov Martin Štrba.

Slovanisti prišli do Humenného po piatkovej nádielke z Michaloviec značne otrasení. Aj preto prekvapil prístup domácich. Tí nevybehli na zdecimovaného súpera od úvodnej sekundy, skôr nastúpili s rešpektom, čo bola voda na mlyn pre Slovanistov, ktorí sa dostali do zápasu a v druhej časti ho štyrmi gólmi zavreli. „Keď mali rešpekt zo súpera, tak nech to ďalej nehrajú. Nemôžeme robiť rozdiel v tom, či sem prídu Košice, Slovan, alebo Nové Zámky. Zakaždým musíme ísť do súpera bez rešpektu a snažiť sa vyhrať. My sme sa v piatok presvedčili, že vieme hrať aj proti skvelým tímom. Myslel som, že z toho sebavedomia budeme ťažiť aj teraz, no odohrali sme zlý zápas. Ako hovorím, som sklamaný z herného prejavu tímu v tomto zápase,“ pokračoval Štrba po treťom domácom dueli svojho tímu v rade. Humenčania v ňom síce zdolali majstra, no okrem Slovana prehrali aj s Michalovcami. „Máme tri body, čo je v našej situácii málo,“ odpovedal tréner aktuálne posledného tímu tabuľky.

Zemplínčania síce dokázali v závere prvej tretiny vo vlastnom oslabení vyrovnať na 1:1, druhú tretinu ale absolútne nezvládli. V defenzíve robili až naivné chyby, čím Slovanu uľahčili prebrať zápas do svojich rúk. Výsledkom boli štyri inkasované góly za osem minút. „Je to ťažké hodnotiť. Pripadám si, že sme ako počasie. Raz sneží, raz leje. Prvú tretinu sme nehrali dobre, druhá bola katastrofa. V tretej sme sa trochu dali dokopy, naša efektivita ale bola zlá. S jedným gólom nemôžete vyhrať,“ poznamenal jeden z najskúsenejších hráčov v kádri Lukáš Handlovský. „Hokej je hra chýb a my sme ich urobili viac ako dosť. V druhej tretine sme dostali štyri góly, čo sa nám stávať nemôže,“ vrátil sa ešte k zápasu Lukáš Handlovský. Ani on nie je spokojný s konečným výsledkom domáceho trojzápasu. „Čakal som viacej bodov. V našej situácii musíme ísť od zápasu k zápasu a hlavne zbierať body. Potrebujeme, aby sa nad nami nevytvorila veľká bodová priepasť, čo sa nám teraz nedarilo.“

Zmenili kapitána i prístup

Po piatkovom zápase v Michalovciach sa v tíme Slovana udiala okrem zmien v zostave aj ďalšia zmena. Dovtedajší kapitán Miroslav Preisinger sa vzdal kapitánskeho céčka, ktoré dostal na dres ďalší útočník Samuel Takáč. „Víťazstvo samozrejme potešilo, písmenko na drese ale nebol náš najväčší problém. Teraz som bol kapitánom ja, nabudúce môže byť niekto iný. Nebolo to ale o tom, ale o našom prístupe. Predviedli sme to, čo chceme hrať. Z našej strany sa zmenil hlavne prístup,“ uviedol nový kapitán a slovenský reprezentačný útočník Samuel Takáč. „Našou povinnosťou bolo dnes vyhrať a od úvodu to bolo aj cítiť. V druhej tretine sme ukázali to, čo potrebujeme hrať. Potom, čo sme zažili v piatok v Michalovciach je to malá náplasť. Máme ešte veľa roboty pred sebou. Domov tak musíme ísť s hlavami dole a dobre sa pripraviť na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú. V tíme sa nezmenilo nič. Jedno písmenko na drese to zmeniť ani nemôže. Bolo to veľké gesto od Mira Presingera, že sa vzdal pozície kapitána. Urobil to pre impulz do tímu. Keď by to malo byť to jediné, čo nám pomôže, kapitánske céčko budeme na dres lepiť každý zápas niekomu inému. Za Slovan sa hrá úplne ináč a každý si musí vstúpiť do svedomia. Ani teraz nebola naša hra ideálna. Zodpovedne sme ale bránili a to rozhodlo o našom víťazstve,“ nadviazal na slová nového kapitána asistent trénera Rudolf Jendek.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 03.12.2023 21:29:28
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.