files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pomsta nechcených synov, alebo ako nováčik skolil majstra

Úvod tretej štvrtiny základnej časti Tipos extraligy priniesol tretí duel nováčika súťaže HC 19 Humenné s majstrom HC Košice. Kým predošlé dva sa niesli v jasnej réžii majstra, v piatok sa v Humennom skončil duel obrovským prekvapením. Nováčik totiž zdolal majstra 4:1 a zvýšil tak svoje šance na záchranu v elitnej súťaži. Zaujímavosťou je, že o všetky štyri góly Humenčanov sa postarali bývalí hráči „oceliarov“.

Nevydarenú premiéru v košickom drese má obranca Vladimír Mihalik. Ten začal už svoju štvrtú sezónu v Michalovciach, kde ale počas novembrovej reprezentačnej pauzy po vlastnom rozhodnutí skončil. Následne sa skúsený 36-ročný zadák upísal majstrovi s cieľom nadviazať na niekdajšie úspechy, ktoré dosiahol so súčasným trénerom „oceliarov“ Danom Cemanom. „Práve on bol strojcom môjho príchodu do Košíc,“ reagoval Mihalik na otázku, prečo sa rozhodol posilniť majstra. „Zatiaľ, čo my sme nevyužili naše šance, súper využil svoje presilovky a dostal sa na koňa. Potom sme síce do nich búšili, no stále nám nepadali góly. Čo sa týka mňa osobne, bolo to ťažké. Mesiac som nehral. Prvý zápas je síce nešťastný, no ja verím, že to bude lepšie,“ dodal bývalý slovenský reprezentant, ktorý v minulosti hrával aj v dvoch najsilnejších ligách na svete - NHL a KHL.  

 

Humenčania svoju prvú výhru nad Košicami režírovali predovšetkým v úvodných dvoch tretinách. V nich strelili všetky štyri góly, o ktoré sa postarali bývalí hráči HC – Dávid Šoltés, Vadim Pereskokov a Jakub Linet. Ten dokonca proti klubu, s ktorým získal v minulej sezóny slovenský titul, skóroval dvakrát. „Pre nás to bol vydarený zápas. Konečne sa nám podarilo skórovať aj v presilovkách. Pomohol nám prvý gól a takisto aj gól na konci prvej tretiny. My sme sa trochu ukľudnili, súper znervóznel. Odohrali sme výborný duel aj z taktickej stránky a tri body podľa mňa zaslúžene ostali doma,“ uviedol Jakub Linet, ktorý pred zápasom nepociťoval fakt, že hrá posledný tím tabuľky s jej lídrom. „My si to ani pripúšťať nemôžeme. Musíme ísť do každého zápasu s víťaznými cieľmi, pretože máme určitú bodovú stratu. Tieto získané body sú pre nás doslova zlaté. Čerešničkou na torte je, že sme ich získali proti majstrovi,“ dodal 33-ročný ofenzívny líder Humenného.

Druhý duel po sebe podržal nováčika brankár Patrik Kozel. Dvadsaťdvaročný rodák z Liptovského Mikuláša bol oporou svojho tímu aj pri utorkovej prehre 1:3 s Michalovcami. Tentoraz jeho výkon znamenal dokonca víťazstvo. „Bol to z našej strany výborný zápas. Všetci sme si ho užili a verím, že si ho užili aj naši fanúšikovia,“ rozhovoril sa brankár HC 19, ktorý proti Michalovciam a majstrovi inkasoval v dvoch zápasoch len tri góly. „My skrátka už musíme začať zbierať body. Liga je nesmierne vyrovnaná. Sami vidíte, vyhrať môže aj nováčik s majstrom. V extralige chytám štvrtý rok. Je to pre mňa prvá výhra nad Košicami, ktorú si nesmierne užívam,“ pokračuje Patrik Kozel. Ten mohol dokonca proti majstrovi vychytať aj nulu, v záverečnej tretine ale inkasoval nešťastne z hokejky Bergera. „Bol to nešťastný gól. Prepadlo mi to medzi nohy od korčule. V prvom momente ma to mrzelo. Teraz sa ale teším z víťazstva a verím, že nula príde v ďalšom zápas.“ Aktuálne majú Humenčania stále osembodovú stratu na jedenásty Trenčín. Znížiť ju budú môcť cez víkend, kedy ich čaká ďalší divácky ťahák. Už o 14.00 hod. privítajú trápiaci sa bratislavský Slovan.

Peter Brendza (foto: peter šimurda)

.



Uverejnené: 02.12.2023 13:42:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.