files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nešťastná prehra vo východoslovenskom derby

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa nedočkali víťazstva ani v šestnástom kole Niké ligy. Vo východoslovenskom derby totiž prehrali na pôde FC Košice nešťastne 1:2, keď v prvom polčase zahodili okrem iných viacerých šancí aj pokutový kop. V 86. minúte síce Daniel Magda vyrovnal na 1:1, rozhodujúci gól však strelil v nadstavenom čase Branislav Petrák. Zverenci trénera Petra Struhára tak ostávajú v priebežnej tabuľke na predposlednom jedenástom mieste. Najbližšie sa predstavia doma a to v sobotu deviateho decembra, kedy vo svojej domácej derniére v tejto sezóne privítajú o 15.00 hod. Skalicu.

Michalovčania síce boli vo východoslovenskom derby lepším a aktívnejším tímom, v novučickej košickej aréne ale nezískali ani jeden bod. Opäť doplatili na to, na čo doplácajú prakticky od prvého kola v sezóne. Nevyužité šance a chyby v defenzíve... Hneď v úvode síce domáceho Qoseho vychytal Frehlich, boli to ale Michalovčania, ktorí mali viac šancí na skórovanie. V prvej desaťminútovke sa rútili sami na Kiru Danko a van Kessel, košický brankár s michalovskou minulosťou ich ale vychytal. V sedemnástej minúte udrelo z ničoho nič na druhej strane, keď sa krásnymi nožičkami prezentoval Tidjani. Krátko na to mohol vyrovnať po rohovom kope Volanakis, z päťky ale trafil na čiare stojaceho Kiru. Následne opäť dominovali hostia, ktorí mohli vyrovnať na konci prvého dejstva po ruke Fabiša v pokutovom území. Lukáš Jánošík ale nepremenil pokutový kop. V druhom polčase sa obraz hry nemenil. Aktívnejší opäť boli Michalovčania, žiaľ, doplácali na svoju koncovku. Kiru neprekonal striedajúci Musák a ani Volanakais, ktorý hlavičkoval len do košického brankára. Na druhej strane v tutovke Frehlich vychytal Medveďa. V 86. minúte sa Michalovčania dočkali odmeny, keď strelou spoza šestnástky vyrovnal Daniel Magda. Cenný bod ale nezískali, keď v nadstavenom čase rozhodol o košickej výhre Petrák.

FC Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)
Góly: 17 Tidjani, 90.+1. Petrák - 85. Magda. 
Žlté karty: 35. Frelih, 58. Jeřábek, 78. Struhár (tréner Michalovce). Rozhodovali: Dohál - Ferenc, Hrmo - 1152 divákov.
FC: Kira - Fabiš, Greššák, Šindelář - Qose (81. Sovič), Gallovič, Jonec, Mizerák (85. Petrák) - Faško, Medved, Tidjani (67. Liener).
MFK ZEMPLÍN: Frelih - Jeřábek, Vaško, Volanakis - Magda, Zubairu (46. Musák), Danko, Šimamura, Šimko - van Kessel, Jánošík (79. Pavúk).

Foto: Róbert Andrejov

.



Uverejnené: 01.12.2023 19:46:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.