files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská karavána ide ďalej bez prehry. Zastaví ju v piatok Slovan?

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa vezú na víťaznej vlne aj po druhom zemplínskom derby v sezóne. V utorkovom 22. kole Tipos extraligy sa síce na ľade nováčika súťaže HC 19 Humenné potrápili, no nakoniec si domov doniesli po výhre 3:1 cenné tri body. Dosiahli tak piate víťazstvo v rade a momentálne v lige neťahá nikto iný dlhšiu víťaznú šnúru, ako zverenci trénera Petra Kúdelku. Tí chcú vo víťaznom ťažení pokračovať aj v závere týždňa, kedy ich čakajú dve bašty slovenského hokeja - Slovan Bratislava a Zvolen.

Aj keď diváci videli zaujímavý a dramatický zápas, na góly si v utorok museli počkať až do tretej tretiny. Vrece s gólmi prestrihol Michalovčan Kaspers Daugavinš, ktorý otvoril skóre dokonca vo vlastnom oslabení. „Bol to veľmi ťažký zápas, také typické derby. Hovorí sa, že derby nemá favorita a tak tomu bolo aj teraz. Sme preto radi, že sme tu dokázali vyhrať a naďalej pokračujeme vo víťaznom ťažení,“ povedal kapitán lotyšskej reprezentácie na posledných majstrovstvách sveta, ktorý sa v drese národného tímu predstaví aj o dva týždne na bratislavskom Kaufland Cupe.

Humenčanom sa síce Luceniusom podarilo v presilovke vyrovnať, v ďalšej presilovke ale rozhodol o michalovskom víťazstve obranca Martin Bodák. Zaujímavosťou je, že jeho gól, ale aj tretí gól do prázdnej bránky rozhodcovia najskôr pripísali práve Daugavinšovi, pri ktorom chvíľu svietil aj hetrik. Po zápase ale došlo k oprave a góly správne prisúdili práve Bodákovi a Pearsonovi. „Sme všetci radi za toto víťazstvo, pretože sa nerodilo ľahko. Súpera podržal brankár Kozel, ktorý chytal výborne. Dôležité ale bolo, že sme vyhrali a domov sme si odniesli tri dôležité body,“ povedal strelec víťazného gólu, ku ktorému Bodák dodal. „Videl som priestor, ako aj Pearsona cloniť pred brankárom. Bolo jasné, že brankár nič nevidí, tak som to hodil na bránu a padlo to tam.“

 

Michalovčania sú tak po reprezentačnej prestávke naďalej nezdolaní. V Humennom to bol už piaty duel, v ktorom bodovali naplno a v tabuľke sa posunuli už na štvrté miesto. To podotýkame, že pred reprezentačnou pauzou im patrilo až jedenáste miesto... „Zrejme nám pomohol aj teambuilding, ktorý sme absolvovali vo Vysokých Tatrách. Dali sme sa ako tím dokopy a teraz sme lepšia partia, ktorá je súdržnejšia ako predtým,“ podotýka Martin Bodák. Ten verí, že michalovské víťazné ťaženie bude pokračovať aj v piatok v domácom súboji so Slovanom Bratislava. „Slovan je samozrejme silný súper. Presvedčili sme sa ale, že sa stále musíme pozerať na seba, nie na súpera, s ktorým hráme. Keď predvádzame svoju hru, zbierame body a tým sa chceme prezentovať aj v ďalších dueloch.“

 

Kým Michalovčania sa vezú na víťaznej vlne, Humenčania začínajú mať problémy so záchranou. Po utorku strácajú na poslednom dvanástom mieste na jedenásty Trenčín už jedenásť bodov. „Vyčerpali sme si aj poriadnu dávku smoly,“ rozhovoril sa na margo utorkovej prehry s Michalovcami obranca „levov“ Jakub Meliško. „Prehra mrzí aj z toho, že sa nám navýšila strata na tímy pred nami. Určite ale máme na to, aby sme to dohnali. Potrebujeme ale začať bodovať,“ pokračuje Meliško. Humenčania to ale budú mať veľmi ťažké. V piatok totiž hostia majstra z Košíc a v nedeľu rovnako ako Michalovčania v piatok bratislavský Slovan. „My sa musíme sústrediť iba sami na seba. Musíme ísť od striedania k striedaniu a nepozerať na to, komu čelíme. Tímy nám odskakujú a my potrebujeme získať z tohto domáceho dvojzápasu čo najviac bodov. Sami vidíte, každý jeden bod môže byť dôležitý. Ja verím, že sa to otočí a my ich budeme získavať čo najviac,“ dodal na záver obranca, ktorý do Humenného prišiel v lete z Popradu.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 30.11.2023 19:51:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.