files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Košiciach znova o prvé víťazstvo v sezóne

Už pätnásť zápasov a viac ako pol roka trvá pôst futbalistov MFK Zemplín Michalovce. Tí nezvíťazili ani minulý víkend, keď na domácej pôde podľahli lídrovi tabuľky Slovanu Bratislava 0:2 a naďalej tak čakajú na prvé tohtosezónne víťazstvo. Dočkať sa ho môžu už v piatok v predohrávanom zápase šestnásteho kola Niké ligy, v ktorom sa predstavia na pôde takisto trápiacich sa Košíc. Nováčik súťaže pre zmenu ťahá sériu desiatich prehier v rade a nateraz mu nepomohla ani trénerská zmena.

Michalovčania síce produkujú každým duelom lepší a lepší výkon, na prvé víťazstvo to ale zatiaľ nestačilo. Po azda najlepšom výkone v sezóne sa tak stalo aj proti Slovanu. „Výkon možno bol dobrý, no nevyužili sme svoje šance a keď proti Slovanu nevyužijete šance, nemôžete takýto zápas vyhrať. Ďalšie šance možno neprídu. Slovan na konci polčasu mal dve „gólovky“, tie využili a de facto bolo rozhodnuté,“ rozhovoril sa ofenzívny stredopoliar Zemplína Stanislav Danko. Aj on sám mal štyri dobré šance na skórovanie. Gólom „smrdela“ hneď prvá. „Loptu som si prebral zboku a snažil som poslať krížnu strelu. Mohol som vystreliť trochu vyššie a brankár by s tým mal určite väčšie problémy. Škoda,“ vrátil sa ešte k zápasu s majstrom a ligovým lídrom Stanislav Danko.

Na premiérové víťazstvo v jesennej časti majú Michalovčania ešte tri pokusy. V piatok sa predstavia v Košiciach, ďalšiu sobotu privítajú Skalicu a jeseň uzavrú na pôde Trnavy. Na víťazstvo chcú premeniť hneď prvý pokus. V Košiciach ich ale nečaká nič ľahké. Nováčik súťaže po dvoch výhrach stagnuje. Prehral desať duelov v rade a aktuálne má najhoršiu formu zo všetkých tímov Niké ligy. „Musíme stavať na výkonoch z posledných duelov. Potrebujeme už vyhrať. Musíme to nejako zlomiť. K tomu potrebujeme premieňať naše šance, nie ako doma proti Slovanu, ktorému sme sa možno v gólových šanciach aj vyrovnali, no ten bol efektívnejší ako my. Nemôžeme pozerať na to, že sa Košiciam nedarí. Aj oni už potrebujú vyhrať a určite do tohto zápasu pôjdu s tým cieľom,“ zdôraznil Stanislav Danko. Michalovčania už raz v tejto sezóne Košiciam čelili. Na domácej pôde FC podľahli 0:2. Duel piateho kola ich ale nezastihol v najlepšom rozpoložení, keďže predtým kabínou „prebehol“ koronavírus, ktorý zasiahol skoro komplet káder. Možno aj to sa následne prejavilo v zápase s Košicami. „Určite to má svoj súvis. Niektorí hráči nastúpili nedoliečení, viacerí sme zase vypadli z tréningového tempa. Máme im čo vracať. Ja osobne sa na zápas v novej aréne veľmi teším,“ dodal na záver Stanislav Danko.  

Peter Brendza

.



Uverejnené: 30.11.2023 13:46:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.