files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dávid vyskočil na Goliáša, hokejový Zemplín však patrí Michalovciam

Druhé zemplínske hokejové derby v tejto sezóne nesklamalo. V 22. kole najvyššej Tipos extraligy na seba po druhýkrát narazili hráči HC 19 Humenné a HK Dukla Ingema Michalovce, a tentoraz to až také ľahké pre favorita nebolo. Nováčik súťaže sa totiž na domácom ľade vypol k výkonu, ktorý keby predvádzal aj v ďalších dueloch, určite neuzatvára tabuľku. Prehral síce 1:3, no favoritovi bol viac ako vyrovnaným súperom. Doplatil na to, na čo dopláca celú sezónu. Slabú efektivitu a hrúbky v obrane. Aj preto Humenčanom po 22. kole základnej časti patrí posledné miesto s už začínajúcou hrôzostrašnou stratou na jedenásty Trenčín.

 

V druhej hokejovej bitke o Zemplín v tejto sezóne sme mohli vidieť zaujímavý, dramatický, ale aj kvalitný zápas, v ktorom dominovali brankári. Michalovského Škorvánka viac ohrozili domáci v prvej tretine, jeho náprotivka Kozela hostia v druhej časti. Góly sme videli až v tretej tretine. Opäť im predchádzali chyby v defenzíve, ale aj zaujímavé momenty, o ktoré sa pričinili žiaľ aj rozhodcovia... Pri prvom michalovskom góle sa puk od žrde odrazil tak, že sa do brejku dostal Daugavinš, ktorý nezaváhal. Na vyrovnanie domácich odpovedal v presilovke (ktorá podľa nás byť nemala...) obranca Bodák. Humenčania si kalich horkosti vypili v samom závere počas power-play, kedy Kuru posielal puk po vyhratom buly na modrú, ten preskočil hokejku Glazkova a prešiel až do bránky. „Mne sa tento zápas hodnotí ťažko. Hráčom nemám čo vytknúť. Za to, čo predviedli im chcem poďakovať. Takto musíme pokračovať. Keď sa tak stane, určite sa šťastie otočí aj v náš prospech,“ povedal po zápase zjavne sklamaný tréner HC 19 Martin Štrba, pre ktorého to bola prvá domáca porážka s novým tímom.

Šťastena sa skloňovala po kvalite zápasu asi najviac. Domáci si totiž vypili kalich horkosti až do dna. Vonkoncom neukazovali, že patria na posledné miesto v tabuľke, jasne sa ale ukázalo, že im chýbajú herní lídri na ľade. Martin Kriška túto úlohu nesplnil a momentálne ju nenapĺňajú ani ďalší hráči. Útok dopláca na zranenie Denisa Paršina, ktorý mal byť lídrom ofenzívy, no momentálne sa dostáva z operácie zlomenej ruky. Jeho absenciou trpí aj jeho dvojička v útoku Vadim Pereskokov. Možno aj preto majú na jedenásty Trenčín stratu už jedenásť bodov... „Na doplnení kádra pracujeme od času, kedy som do Humenného prišiel. Hľadáme vhodné typy hráčov, je ale ťažké momentálne ich nájsť. Dobrých hráčov nenájdete niekde v obchode, musíme ich skautovať. Nemôžeme si už dovoliť sem priniesť neovereného hráča. My potrebujeme hráčov, ktorí nám dokážu okamžite pomôcť. Zápasy idú v rýchlom tempe a nám uchádza aj čas. Potrebujeme sa posilniť hneď a o to je to ťažšie,“ dodáva k možnosti doplnenia kádra posledného tímu tabuľky jeho tréner.  

V inej pozícii sú hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Kým počas reprezentačnej prestávky boli v tabuľke iba o jedno miesto pred Humenčanmi, po nej sa káder trénera Petra Kúdelku poriadne rozbehol. Zrejme mu prospel aj teambuilding vo Vysokých Tatrách, po ktorom prišlo družstvo ako vymenené. Po pauze vyhralo všetkých päť duelov a po zisku pätnástich bodov je už na štvrtom mieste. „Určite sme po tomto víťazstve šťastní a spokojní. Derby nikdy nemá favorita, čo sa ukázalo aj teraz. Najmä v prvej tretine domáci hrali výborne. Boli všade o krok pred nami. Oproti tomu Humennému, čo hralo u nás pred mesiacom, to bol výrazný rozdiel. V druhej tretine prišlo naše zlepšenie. Hrali sme veľmi dobre. S tým sme išli aj do tretej tretiny. Cieľom bolo ubrániť štvorminútové oslabenia. Som strašne rád, že sme dokázali odpovedať na súperove vyrovnanie. Zvládli sme veľmi ťažký zápas. Myslím si, že diváci videli veľmi zaujímavé hokejové predstavenia, so šťastným koncom pre nás,“ uviedol k zápasu tréner Michalovčanov Peter Kúdelka. Na margo víťaznej šnúry, ktorú budú môcť Michalovčania predĺžiť v piatok v domácom zápase so Slovanom a v nedeľu vo Zvolene, dodal. „Pre nás to bola dôležitá vzpruha pred náročným víkendom.  V lige je ale každý zápas ťažký, aj ten, ktorý hráte s posledným tímom tabuľky. Teraz sa to znova potvrdilo, že liga je vyrovnaná. Ja verím, že tú víťaznú vlnu potvrdíme aj v piatok doma so Slovanom a takisto aj zo Zvolena budeme brať body.“

Peter Brendza

.



Uverejnené: 29.11.2023 16:06:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.