files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejový Zemplín po druhýkrát patrí Michalovciam

Víťazná séria hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce trvá aj naďalej. Zverenci trénera Petra Kúdelka vyhrali aj v piatom zápase v rade, keď zvíťazili v stretnutí 22. kola Tipos extraligy na ľade zemplínskeho rivala HC 19 Humenné 3:1. Góly padali až v záverečnej tretine. Humenčania stihli Luceniusom odpovedať na gól Daugavinša, na presné zásahy Bodáka s Pearsonom už ale nenašli odpoveď.

Michalovčania sa posunuli po piatom víťazstve v rade už na štvrté miesto, Humenčanom patrí posledná dvanásta priečka, s jedenásťbodovou stratou na jedenásty Trenčín. V najbližšom piatkovom 23. kole Michalovčania hostia Slovan Bratislava (18.00 hod.), Humenné privíta lídra tabuľky HC Košice (18.00 hod.).

Zemplínske derby prinieslo kvalitný zápas z oboch strán. Humenčania sa v súbojoch vyrovnávali favorizovaným Michalovciam a v prvej tretine mali dokonca opticky viac z hry. Výrazne im pomohla presilovka po vylúčení Bindulisa, ktorú síce nevyužili, no dostali sa v nej do tempa. Najväčšiu šancu si vypracoval Kuru, ktorý ale spomedzi kruhov mieril iba do lapačky Škorvánka. V druhej časti sa obraz hry zmenil. Tentoraz z nej mali viac Michalovčania, ktorí boli najbližšie ku gólu po strele Bodáka. Jeho projektil skončil na žŕdke. V ďalších šanciach už čaroval brankár Kozel, ktorého neprekonali Puliš, ani Pearson a v úniku ani Perason s Daugavinšom. Domáci si do tretej časti preniesli štvorminútovú presilovku po vylúčení Hearda, v ktorej ale inkasovali. Strela Luceniusa sa odrazila od žŕdky tak nešťastne, že sa Daugavinš dostal ihneď do brejku a nedal Kozelovi šancu. Lucenius sa v presilovke dostal ešte k jednej strele a tá už prešla za chrbát Stanislava Škorvánka. Chlieb sa lámal na začiatku poslednej desaťminútovky. Arbitri vylúčili za oplácanie Šoltésa (hoci predtým signalizovali faul na humenského útočníka...) a v presilovke Bodák prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Michalovčania už umne kontrolovali víťazstvo, ktoré navýšili v power-play. Humenčania opäť nemali šťastie, keď po vhadzovaní puk od Kuruho preskočil hokejku Glazkova a dokĺzal sa do brány. Druhé zemplínske derby teda vyhrali šťastnejší Michalovčania.

HC 19 Humenné – HK Dukla Ingema Michalovce 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Góly: 42. Lucenius (Diakov, Šoltés) pres/1 – 42. Daugavinš oslab/1, 51. Bodák (Santos, Acolatse) pres/1, 58. Pearson (Daugavinš). 
Vylúčení: 3:5. Presiovky: 1:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Konc, Novák – Ordzovenský, Jurčiak. Divákov: 2281.
HC 19: Kozel - Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Fereta - Pereskokov, Kuru, Handlovský - Šoltés, Lucenius, Borov - Horvát, Linet, Chalupa - Ragan, Krajňák, Thomka.
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek - Acolatse, Pišoja, Michalčin, Bindulis, Cibák, Bodák, Stripai - Santos, Pearson, Daugavinš - Valach, Heard, Puliš - Bjalončík, Suja, Paločko - Kabáč, Solenský, Vašaš - Fedor. 

.



Uverejnené: 29.11.2023 11:41:18
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.