files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Vinianskom jazere sa otvoril Wellness pod hviezdami

Projekt Wellness pod hviezdami priniesol na východ Slovenska nový štandard pohodlia a relaxu a zatraktívnil lokalitu Vinianskeho jazera. S podporou dotačného programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita vo výške 38- tisíc eur rozšíril Hotel Vinnay svoje wellness služby o zaujímavé vonkajšie aktivity.  

Nový vonkajší hotelový wellness areál
Projekt sa zameral na zlepšenie kvality, pestrosti a rôznorodosti poskytovaných služieb v oblasti hotelierstva na Vinianskom jazere. Novovybudovaný vonkajší wellness areál zahŕňa vonkajšiu panoramatickú fínsku saunu, vínnu-bio saunu, oddychovú zónu s vonkajším posedením a ležadlami, vonkajšiu vírivú kaďu "pod hviezdami" s hydromasážou a tematický pocitový chodník. Tieto prvky sú navrhnuté tak, aby ponúkali nezabudnuteľné zážitky spojené s prírodou a históriou regiónu.

„Zaujímavý nápad, ktorý získal reálne kontúry vďaka krajskému grantu Terra Incognita, má prispieť k rozvoju aj znásobeniu kvality poskytovaných služieb na východe Slovenska. Vinianske jazero je miestom nevídaných zážitkov a otvorenie Wellnessu pod hviezdami celému regiónu dodáva atraktivitu, za ktorou návštevníci nemusia cestovať za hranice krajiny. Ide o zážitok, ktorý nelimituje ani ročné obdobie. Nové možnosti saunovania v Hoteli Vinnay sú k dispozícii počas celého roka, a to nielen pre ubytovaných hostí. Verím, že rozšírenie služieb funkčných ubytovacích zariadení poteší všetkých výletníkov aj dovolenkárov, ktorým chce Košický kraj ponúknuť viac ako len miesto na odpočinok," informoval Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja. Projekt s názvom Wellness pod hviezdami, ktorý získal podporu zo župného  grantového programu Terra Incognita, slúži ako výborný príklad investície do turisticky bohatého potenciálu kraja. Cieľom je ponúknuť návštevníkom výnimočné zážitky a zmeniť tradičný pohľad na ubytovanie. Rozšírenie a skvalitňovanie služieb funkčných ubytovacích zariadení má pozitívny efekt prioritne na návštevníkov, ktorým chce Košický kraj ponúknuť viac ako len miesto na odpočinok.

 

Wellness poskytne celý rad terapií (liečbu farebným svetlom, aromaterapiu a muzikoterapiu)
Vonkajší wellness areál bude otvorený nielen pre ubytovaných hostí hotela, ale aj pre širokú verejnosť. Prevádzka bude v súlade s otváracou dobou hotela Vinnay, s personálnym zabezpečením pod správou wellness centra hotela. „Podarilo sa nám vytvoriť jedinečný priestor, v ktorom môžu návštevníci zažiť harmóniu medzi prírodou a modernými wellness službami. Vybudovali sme vonkajšiu panoramatickú fínsku saunu s unikátnym výhľadom na jazero a okolitú prírodu, ktorá sa mení podľa ročného obdobia. Táto sauna nie je len miestom na tradičné saunovanie, ale môžete v nej tiež využívať moderné relaxačné metódy, ako je chromoterapia (liečba farebným svetlom), aromaterapia a muzikoterapia. V porovnaní s vnútornými saunami je tá vonkajšia vykurovaná tuhým palivom (drevom), čo nie je bežne dostupné a dodáva jej nezameniteľný charakter. V rámci projektu sme tiež vybudovali Vínnu-bio saunu, ktorá ponúka originálnu súhru vôní byliniek a regionálneho vína, oddychovú zónu s vonkajším posedením a ležadlami, vonkajšiu vírivú kaďu "pod hviezdami" s hydromasážou, osvetlenie areálu a informačnú tabuľu. To všetko spolu zabezpečuje pohodlný pobyt našich návštevníkov. Taktiež sme pripravili tematický pocitový chodník, kde si návštevníci môžu vychutnať prechádzku naboso po rôznych druhoch prírodného materiálu, ako sú kameň, drevo, mach, piesok, kôra, tráva a iné. Chodník je zameraný na prirodzenú reflexiu a relaxáciu, poskytujúc zážitky pre všetky zmysly," povedal realizátor projektu Marián Chrobák. Jedným dychom dodáva, že komplexnosť nového produktu zaručí maximálnu spokojnosť návštevníkov a umožní im plne si vychutnať všetky zaujímavé možnosti, ktoré projekt ponúka.  

Ekoturizmus prepojený s relaxom  v saune 
Vinianske jazero v obci Vinné je vyhľadávanou oblasťou prioritne počas letných mesiacov. Vodná plocha a okolitý les ponúkajú priestor na ochladenie sa, relax a rôzne druhy športov. Okrem toho si v blízkosti môžu návštevníci vyskúšať aj iný typ ekoturistického produktu – tzv. Lesný kúpeľ. Saunovanie je však celoročnou aktivitou, ktorú neovplyvňuje počasie a vyhľadávajú ho jednotlivci, páry, ale aj väčšie skupiny návštevníkov. Význam realizácie tohto projektu je preto o to väčší, lebo prirodzene prispieva k zvyšovaniu návštevnosti lokality mimo hlavnej sezóny.  

„Saunovanie, ako jedna z najobľúbenejších a stále viac rozšírených foriem nenáročnej relaxácie, je skvelým doplnkom k už beztak nádhernému prostrediu, ktoré obklopuje Vinianske jazero. Blahodarné účinky saunovania sú známe po celom svete. Ľudia stále viac rozumejú nielen pojmu saunovanie, ale aj jeho účinkom a pravidlám, a mnohí vyhľadávajú aj nové formy zážitkového saunovania. Podpora rozširovania služieb v ubytovacích zariadeniach sa stala nielen súčasťou našej vízie, ale aj konkrétnym opatrením poslednej výzvy grantového programu Terra Incognita pre rok 2024. Uvedomili sme si význam rozvoja turistickej infraštruktúry a zážitkovej kvality poskytovaných ubytovacích služieb. Preto veríme, že projekt Wellness pod hviezdami nie je posledným príkladom, ktorý prinesú naši poskytovatelia služieb do ponuky kvalitnejších produktov pre návštevníkov nielen v tomto regióne, ale naprieč celým Košickým krajom. Teším sa na to, ako nová wellness destinácia na Zemplíne obohatí zážitky návštevníkov a prispeje k posunu našich služieb na novú úroveň," povedala výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus, Lenka Vargová Jurková.

.



Uverejnené: 24.11.2023 13:49:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.