files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nováčik sa chce nadýchnuť k záchrane, Michalovce pokračovať vo víťaznom ťažení

Po devätnástich odohraných kolách má Tipos extraliga nečakaného lídra a čakaný tím, ktorý uzatvára tabuľky. Predsezónne prognózy vonkoncom nedávali na prvé miesto Spišskú Novú Ves, no hráčov HC 19 Humenné na posledné dvanáste miesto áno. Extraligový nováčik zo Zemplína zatiaľ tieto prognózy nevyvrátil. Patrí mu posledná dvanásta priečka, s osembodovou stratou na jedenásty Poprad.

Možno aj preto sa na hornom Zemplíne cez reprezentačnú prestávku udiala trénerská zmena. Andrija Parfionova nahradil Martin Štrba. A zdá sa, že rodák z Českých Budějovíc môže mať vplyv na zmenu výsledkov Humenčanov. Hneď v prvých dvoch dueloch proti favoritov Zemplínčania siahali na body a predviedli aj jeden dokonalý obrat. V Štrbovej premiére prehrávali  doma s Novými Zámkami už 1:4, po štyroch góloch v rade ale vyhrali 5:4. V nedeľu sa to všetko otočilo. Humenčania viedli v Nitra v druhej tretine 2:0 a zdalo sa, že po druhýkrát v sezóne zvíťazia dvakrát v rade. Nitra ale kontrovala šiestimi gólmi v rade a spod Zobora tak išli s prehrou 2:6 a takisto aj s pocitom, že mohli získať viac. „V prvom zápase naše mužstvo ukázalo obrovský charakter. Podarilo sa nám otočiť zápas s ťažkým súperom. V Nitre to bolo naopak. Zlyhali sme tam v disciplíne. Nitra potrestala skoro všetky naše fauly. Po troch góloch sa dostala na koňa a bolo rozhodnuté,“ uviedol na margo prvých dvoch zápasoch na striedačke HC 19 jeho nový tréner.

Štyridsaťsedemročný rodák z Českých Budějovíc sa ešte stále zoznamuje tak so súťažou, ako aj tímom. Čo mu prvé zápasy povedali? „Čo sa týka slovenskej extraligy, tá má podľa mňa svoju úroveň. Sú v nej viacerí kvalitní hráči. Náš tím som preberal v určitej situácii. Musíme sa ešte s mužstvom zžiť. Za týždeň sa veľa zmeniť nedalo. Káder mi ale už ukázal svoju silu a myslím si, že nepatríme na posledné miesto v tabuľke. Verím, že to v nasledujúcich zápasoch aj potvrdíme a postupne sa získanými bodmi odlepíme z dna tabuľky,“ pokračuje Martin Štrba, ktorému k naplneniu cieľov môžu pomôcť aj zmeny v kádri. „Nateraz sme sa s vedením klubu dohodli, že dám šancu tým hráčom, čo sú tu. Myslím si, že si zaslúžia šancu ukázať my, že do tímu patria. Na druhej strane, chceme to aj trochu oživiť. Hľadáme hráčov a pokiaľ sa objaví nejaká posila, ktorá by nám dávala zmysel, určite toho hráča oslovíme,“ uviedol k tejto téme humenský tréner. Jeho zverenci sa môžu k odlepeniu sa z dna tabuľky priblížiť už tento týždeň. V piatok doma privítajú v nesmierne dôležitom zápase Liptovský Mikuláš (18.00 hod.) a v nedeľu sa predstavia na ľade takisto záchranou ohrozeného Trenčína. „Pre nás v súčasnej situácii je každý zápas dôležitý. Musíme sa pozerať na najbližšieho súpera. Hráči sa presvedčili, že každý sa dá poraziť. Cieľom je ísť od zápasu k zápasu. V piatok nás čaká Liptovský Mikuláš, ktorý určite chceme doma zdolať,“ dodal na záver humenský lodivod.

 

Budú pokračovať vo víťaznom ťažení aj v Zámkoch?

Prvá časť sezóny nevyšla podľa predstáv ani druhého zástupcovi Zemplína v Tipos extralige HK Dukla Ingema Michalovce. Michalovčania po vlaňajšom semifinále chcú v tabuľke pozerať iba hore, no po sedemnástich kolách im patrilo až predposledné miesto. Zverenci trénera Petra Kúdelku sa ale zrejme cez reprezentačnú pauzu zdvihli. Hneď po nej dokázali vyhrať v Banskej Bystrici (5:2) a v nedeľu doma zdolali Poprad (4:1). Po zisku šiestich bodov sa dostali na deviate miesto a v ďalších týždňoch chcú ísť ešte vyššie. V piatok sa predstavia na ľade Nových Zámkov, v nedeľu privítajú aj oni Liptovský Mikuláš (16.30 hod.). „V prvom rade som rád za víťazstvo v Banskej Bystrici. Potrebovali sme to potvrdiť aj doma s Popradom, čo sa aj stalo a teraz chceme vyhrať aj v Zámkoch,“ uviedol ešte v nedeľu po výhre nad Popradom tréner Michalovčanov Peter Kúdelka. Keby sa im podarilo v piatok vyhrať, bolo by to po prvýkrát, čo v tejto sezóne vyhrali trikrát v rade. Pomôcť by im k tomu mohol aj útočník Patriks Zabusovs, ktorý je od minulého týždňa späť v tréningovom procese.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 23.11.2023 11:15:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.