files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Polročné čakanie na víťazstvo

Ani cez druhú tretinu základnej časti Niké ligy sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce netešili z víťazstva. Najvýchodnejší účastník najvyššej futbalovej súťaže na víťazstvo čaká od dvadsiateho mája, je to teda už viac ako pol roka. Naposledy Michalovčania vyhrali v poslednom kole nadstavbovej časti o záchranu v minulej sezóne, kedy doma zdolali Zlaté Moravce 1:0, čím sa vyhli baráži. Zaujímavosťou je, že podobne ViOn ešte takisto nemá na svojom konte víťazstvo a keď dosiaľ sa v Niké lige ešte nestalo ani raz, žeby po štrnástom kole nemal nejaký tím na svojom konte víťazstvo, tentoraz sú na tom takto až dvaja...

Oproti fáze po prvej reprezentačnej pauze ale musíme vyzdvihnúť aj jedno pozitívum, Tým je herný prejav Michalovčanov, ktorí sa zlepšujú od zápasu k zápasu. Po zmene trénera, keď Mareka Petruša nahradil Peter Struhár remizovali v troch dueloch v rade, čím sa z posledného miesta vyštverali na predposledné. Naďalej ale platí hore spomenutý fakt, že Michalovčania čakajú na víťazstvo už viac ako pol roka. „Spokojnosť je s herným prejavom. Ambíciou všetkých v klube bolo ale určite mať viac bodov. Nemal som dobrý dojem hlavne z posledného zápasu v Banskej Bystrici. Hrali sme tam trochu naivne. Práve tento duel bol pre mňa najväčším negatívom. V tých predtým sme nehrali zle, len nám vždy čosi chýbalo. Každým jedným tréningom vidím, že chalani sa chcú zlepšovať a vidno na niektorých hráčoch, že išli výkonnostne hore. Stále ale čakáme na víťazstvo, čo nie je príjemné,“ súhlasí s nami tréner Peter Struhár. Ten so svojimi zverencami využil reprezentačnú pauzu aj na dobytie bateriek. Zemplínčania potrebuje trošku kľudnejšie obdobie, keďže pred pauzou absolvovali až tri anglické týždne v rade a z toho hrali vonku v piatich zo šiestich duelov.

Prelomia negatívnu sériu s majstrom?

Michalovčania do konca jesennej časti odohrajú ešte štyri zápasy. V nich takisto pôjde oveľa. Už túto sobotu hostia na dvoch frontoch bojujúci Slovan Bratislava. Aktuálny majster i líder súťaže bude mať program po reprezentačnej pauze ešte pernejší. Po zápase v Michalovciach ho čaká asi duel roka, v ktorom sa „weissovci“ predstavia v piatom kole skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy na pôde KI Klaksvik z Faerských ostrovov. Dlhu cestu za súperom, ako aj dôležitosť duelu môžu mať Slovanisti v hlave už vo vzájomnom meraní síl v Michalovciach a práve to by mohli Zemplínčania využiť na prvé tohtosezónne víťazstvo, ako aj prvú výhru nad Slovanom odkedy sú v Niké lige. Slovan je totiž jedným z dvoch mužstiev v lige, ktoré Michalovčania nezdolali. Druhým je nováčik FC Košice... „Slovan je pojem a aktuálne ešte väčší, keďže jeho forma je dobrá. Je vidno, že družstvo je dlhšie spolu. Pre nás je to dobrá motivácia. Verím, že ľudia prídu na tento zápas, a že nám dodajú energiu. Vieme, že majú náročný program, po našom vzájomnom zápase ich čaká asi najdôležitejší zápas jesene. Šanca na víťazstvo určite je a my sa o ňu chceme pobiť,“ uviedol na margo sobotňajšieho zápasu Struhár. Každopádne, sobotňajší duel, ktorý začína od 15.00 hod., môže byť zaujímavým aj z meradla toho, aké spomíname vyššie. Dočkajú sa teda Michalovčania prvého ligového víťazstva po pol roku práve proti súperovi, ktorého v lige ešte nezdolali?

Po Slovane ďalšie zápasy pravdy

Ani po súboji s majstrom si Michalovčania nevydýchnu. Čaká ich totiž náročný záver jesene, v ktorom budú čeliť aj druhému nášmu zástupcovi v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy. V nedeľu sedemnásteho decembra sa predstavia v Trnave, čo bude aj ich nielen jesenná, ale aj celoročná derniéra. Odohrá sa iba sedem dní pred vianočnými sviatkami... Ešte predtým budú Michalovčania čeliť dvom súperom, ktorí sú v tabuľke tesne pred nimi. V piatok prvého decembra nastúpia na pôde takisto trápiaceho sa nováčika FC Košice. No a v sobotu deviateho decembra privítajú na svojom trávniku Skalicu. Pri oboch dueloch môžeme hovoriť aj o „šesťbodových“. „Pre nás bude dôležitý hlavne duel v Košiciach. Tam potrebujeme dobrý výkon, ktorý predvádzame v posledných dueloch, pretaviť aj v body. Potom sa môžeme sústrediť aj na Skalicu. Ešte predtým nás ale čaká doma Slovan, s ktorým tiež budeme mať motiváciu bodovať,“ uzavrel Struhár.

Program MFK Zemplín do konca jesennej časti
15. kolo: MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava (sobota 25. november o 15.00 hod.).
16. kolo: FC Košice - MFK Zemplín Michalovce (piatok 1. december o 17.30 hod., priamy prenos Nova Sport).
17. kolo: MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica (sobota 9. december o 15.00 hod.).
18. kolo: FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce (nedeľa 17. december o 15.00 hod.)

Peter Brendza

.



Uverejnené: 22.11.2023 11:13:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.