files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Osemfinálovým súperom slovinský Mlinotest Ajdovščina

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa v osemfinále EHF Európskeho pohára stretnú s aktuálnym lídrom slovinskej ligy ŽRK Mlinotest Ajdovščina. O súperovi Michalovčaniek rozhodol žreb v sídle EHF v rakúskej Viedni. Zemplínčanky, ktoré v pohári obhajujú semifinále, boli pred žrebom nasadeným tímom. Do svojho siedmeho osemfinále sa dostali cez bosniansky ŽRK Borac a kosovský KHF Istogu, ktorých privítali v dvojzápasoch na svojej pôde.

Prvý osemfinálový duel by sa mal hrať v termíne 13. - 14.január na slovinskej pôde, odveta, ktorá sa bude hrať v Michalovciach, je naplánovaná na ďalší víkend. Michalovčania sa chcú pokúsiť o tretí domáci dvojzápas v tejto sezóne, športová riaditeľka Helena Aspridu tomu ale veľkú šancu nedáva. „„Nie je to súper, ktorého sme si priali. V domácej lige sa mu taktiež darí, keď ešte neprehral. Pre diváka to však určite bude atraktívny súper. Očakávam vyrovnané zápasy. Pokúsime sa o to, aby sme hrali opäť dvakrát doma, veľkú šancu tomu ale nedávam,“ povedala Aspridu pre stránku klubu.

S týmto slovinským tímom sa Zemplínčanky stretli pred dvoma rokmi v rámci prípravy. Vtedy na jeho pôde vyhrali 31:23 a 31:26. Ajdovščina sa v tejto sezóne podobne ako Iuventa vezie na víťaznej vlne. V doterajších deviatich dueloch aj s európskym pohárom dokonca nestratila ani bod. „Dostali sme protivníka, ktorého sme si neželali. Podľa mňa si ale aj Ajdovščina neželela nás. Tak ako my, aj náš súper ťahá v lige víťaznú sériu. Jej doterajšie výsledky určite vzbudzujú rešpekt. Ak chceme ísť čo najďalej, musíme zdolať aj takýchto súperov. Našou výhodou možno bude to, že nebudeme celkom favoritom. Ja osobne som si tohto súpera neželal, ale na zápasy s ním sa teším,“ uviedol pre stránku klubu jeho tréner Peter Kostka. My dodajme, že pre Zemplínčanky to bude už štvrtá konfrontácia so slovinským tímom. Boje v treťom kole Pohára EHF s ZRK Mercator Tenzor Ptuj a RK Zagorje (sezóny 2007/08 a 2013/14) po domácich víťazstvách zvládli, v predkole Ligy majstrov v sezóne 2016/17 ale nestačili na slovinského suveréna posledných rokov RK Krim Mercator Lubľana, ktorému podľahli n turnaji práve na pôde tohto tímu 22:28.  

.



Uverejnené: 21.11.2023 17:06:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.