files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žltačka na Zemplíne trvá. Zasiahla aj Strážske a Michalovce

V mestách na Zemplíne sa šíri žltačka. Po Veľkých Kapušanoch a Vranove nad Topľou sa toto ochorenie objavilo aj v Strážskom a Michalovciach. Infikované sú najmä deti. Strážske na rozdiel od mesta Michalovce ruší aj hromadné podujatia.

V meste Strážske k dnešnému dňu evidujú 10 prípadov žltačky. Prvé prípady tu zaznamenali začiatkom novembra. „V oboch mestách je epicentrum žltačky v lokalitách, v ktorých žijú marginalizované skupiny ľudí v zlých sociálnych podmienkach. V Michalovciach od začiatku októbra evidujeme 45 prípadov tohto ochorenia, prípady sú lokalizované v oblasti Angy Mlyn, kde je nedisciplinovanosť zo strany obyvateľov v tejto oblasti. Aj napriek preventívnym opatreniam, ktoré sa tam denne vykonávajú v spolupráci s mestom, upozorňujem stále na ich nedisciplinovanosť, na nezáujem o očkovanie, na odmietanie očkovanie a dokonca aj na odmietanie izolácii na infekčnom oddelení,“ hovorí regionálny hygienička Janka Stašková.

Mesto Strážske po dohode s regionálnym úradom verejného zdravotníctva pristúpilo k zrušeniu hromadných podujatí ako napríklad aj plavecký výcvik. Výučba v škole naďalej trvá. „Aj naše rozhodnutie v rámci epidemiologickej situácie je, že sme zrušili všetky akcie, kde sa zúčastňujú deti. Bohužiaľ tento rušíme aj Mikuláša. Nechceme tým deťom celkom pokaziť radosť, tak sme sa dohodli, že za veľmi prísnych podmienok mesto zabezpečí balené balíčky, ktoré budú rozdelené po triedach,“ povedal primátor Strážskeho Patrik Magdoško. Mesto Michalovce ma príchod Mikuláša spojený s Vianočnými trhmi. Na rozdiel od Strážskeho tu nepristúpili k rušenie týchto akcií. „Situáciu v tejto súvislosti sledujeme a monitorujeme. Sme v pravidelnom kontakte s regionálnym úradom verejného zdravotníctva a sme pripravení splniť všetky podmienky, ktoré úrad v súvislosti s prípravou vianočných trhov stanovil,“ reaguje Marcela Adreová, z tlačového odboru mesta. Žltačka sa nazýva chorobou špinavých rúk a má inkubačnú dobu 50 dní. Hygienici a lekári naďalej apelujú na obyvateľov aby dodržiavali epidemiologické opatrenia a dbali na dezinfekciu rúk.

.



Uverejnené: 21.11.2023 08:55:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.