files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ľahký prienik medzi šestnástku najlepších

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa po siedmykrát celkovo a druhýkrát v rade prebojovali v pohárovej Európe medzi šestnásť najlepších a zahrajú si v nej tak aj na jar. Zverenky trénera Petra Kostku mali tentoraz šťastie aj na žreb. V druhom kole čelili nevýraznému bosnianskemu ŽRK Borac, v treťom doma v dvojzápase nedovolili ani pomyslieť na postup kovoskému KHF Istogu.

Už po ich sobotňajšej výhre 43:18 bolo jasné, že Kosovčanky na nich nemajú. Zemplínčanky to ale nezabalili a v odvete ich poslali domov ešte väčším prídelom, keď vyhrali 47:18. V zmysle postupu Michalovčaniek medzi šestnásť najlepších ale treba pochváliť aj vedenie klubu, ktoré urobilo nadprácu k postupu do osemfinále tým, že vybavilo tak dvojzápas druhého, ako aj tretieho kola na domácej pôde, čím zvýšilo šance Zemplínčaniek na osemfinále.  

Nebolo to iba o slabom Istogu

Michalovčanky boli v domácom dvojzápase favoritom a túto rolu splnili na jednotku. „Našou povinnosťou bolo ísť ďalej. Som rád, akým spôsobom sa nám to podarilo dosiahnuť. Boli sme aktívni, dostávali sme súpera pod tlak a ten nám odovzdal množstvo lôpt. Nebolo to iba o tom, že súper bol slabý, ale bolo to aj o našom prístupe k obom zápasom,“ začal svoje hodnotenie tréner MŠK Iuventa Peter Kostka, ktorý sa mierne obával nedeľňajšej odvety. „Vždy hovorím, že charakter hráčok sa ukáže hlavne v takýchto zápasoch. Aj keď skautujem nejakú hráčku, pozerám hlavne slabšie zápasy. Sledujem to, či niečo nevypustí a či hrá celý zápas na sto percent. Dievčatá vedeli o čo hrajú. Nosia dres historicky najlepšieho tímu na Slovensku, a tak k tomu aj musia pristupovať. Začiatok odvety nám trochu ušiel. Mali sme problém s preberaním pivota. Systémovo sme to ale vyriešili a potom to už bola iba otázka skóre.“

Na jeseň s jednou prehrou

V treťom kole európskeho pohára už čelili Michalovčanky aj európskej špičke. Tentoraz ale mali šťastie na žreb, keďže Istogu vonkoncom nemalo ich kvality. „Bola to taká povinná jazda. Všetky sme rady, že sa nám podarilo postúpiť a už sa tešíme na osemfinále,“ uviedla jedna z najskúsenejších hráčok v kádri, pravá spojka Veronika Habánková, po splnení jedného z predsezónnych cieľov. Zemplínčanky totiž v lete avizovali okrem návratu na slovenský trón aj jarné účinkovanie v pohárovej Európe. „Zatiaľ to ide všetko podľa našich predstáv. Tak to ide celú jeseň, teda okrem prehry v prvom kole ligy v Dunajskej Strede. Tešíme sa z toho, no nič nepreceňujeme. Čaká nás totiž ťažká jarná časť,“ dodala Habánková. Na jej slová nadviazala aj ďalšia nositeľka skúsenosti v kádri, kridelníčka Lívia Klučková. „Teší predovšetkým postup do osemfinále. Ani si nepamätám, kedy sa to nejakému slovenskému tímu podarilo dvakrát v rade. Do zápasov s Istogu sme išli s jasným cieľom – postúpiť ďalej.“ Michalovčanky tak po prehre v prvom kole MOL ligy vyhrali všetkých ostatných štrnásť duelov. V MOL lige sú jesennými líderkami a sú aj v osemfinále pohára, v ktorom vlani skončili až medzi štyrmi najlepšími. „Je pravdou, že zo začiatku sme sa ešte iba zohrávali. V lete sa káder obmenil a všetko si potrebuje sadnúť. Od zápasu k zápasu je to ale lepšie. Na jednej strane sme smutné, že jeseň už končí, na druhej sa ale tešíme aj na voľno, ktoré budeme mať,“ dodala Lívia Klučková.

Prestávku využijú na dobytie bateriek

Pre Michalovčanky to bol na jeseň predposledný duel. Okrem ďalšej povinnej jazdy v semifinále Slovenského pohára v Stupave ich totiž až do ostrého ligového štartu v januári nečaká ani jeden z ligových duelov. „Postup do jarnej časti európskeho pohára bol naším cieľom. Uvidíme v utorok, koho v osemfinále dostaneme. Čo sa týka jesennej časti, musíme byť spokojní. Po tom zlom vstupe je to od zápasu k zápasu lepšie. Som trochu aj smutný z toho, že až do januára hrať ligový zápas nebudeme. Som o tom presvedčený, že dnes by sme doma zdolali každého. Dievčatá sú v laufe. Teraz to trochu pominie. Máme tri Ukrajinky, ktoré idú na majstrovstvá sveta, takže ich tu mať na dlhšiu dobu nebudeme. Teraz si pár dni oddýchneme a potom príde na rad dobíjanie bateriek. Potrebujeme sa dobre fyzicky pripraviť na náročný január, kedy nás tak v lige, ako aj v pohári čakajú ťažké zápasy a anglické týždne,“ dodal na záver Peter Kostka, po dlhej dobe prvý slovenský tréner, ktorý sa so ženským družstvom dvakrát v rade dostal do jarnej časti európskeho pohára.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 20.11.2023 20:46:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.