files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Extraligového nováčika povedie Martin Štrba

Ako druhý tím v novej sezóne Tipos extraligy sa k trénerskej výmene odhodlali u nováčika súťaže HC 19 Humenné. Zemplínčania počas reprezentačnej pauzy odvolali ruského trénera Andrija Parfionova (ten sa už medzičasom stal asistentom v KHL v tíme Kunlun Red Star). Meno jeho nástupcu oznámili až o týždeň neskôr. Stal sa ním 47-ročný rodák z Českých Budějovíc Martin Štrba, ktorý iba nedávno skončil na lavičke druholigového tímu z Česka LHK Jestřábi Prostějov. Jeho asistentom ostáva Ivan Boržík, ktorý asistoval aj Parfionovi, trénerom brankárov ostal Ramón Sopko.

Humenčania podľa očakávania okupujú v extralige najnižšie pozície. Nováčik súťaže doteraz vyhral v riadnom hracom čase iba trikrát, jednu výhru pridal aj v predĺžení a trinásťkrát prehral, z toho raz v predĺžení. S dvanástimi bodmi mu patrí posledné dvanáste miesto. „K trénerovi Štrbovi sme sa dostali cez jedného agenta, cez ktorého riešime aj hráčov. Po tom, čo bývalý tréner požiadal o uvoľnenie, hľadali sme náhradu. Popravde, mali sme ponuky aj na trénerov trebárs z Kanady, my sme ale chceli buď Slováka, alebo Čecha. Rozhodli sme sa pre trénera Štrbu a veríme, že náš tím vyvedie z poslednej priečky v tabuľke,“ poznamenal prezident klubu HC 19 Peter Ždiňák, podľa ktorého bude hlavným cieľom tímu záchrana. „My to hovoríme už od prípravy, že cieľom je preskočiť jedného z extraligstov a nebyť na poslednom mieste. V tíme nie je zlá nálada. My sme prehrávali zápasy o jeden, či dva góly. Mali sme strašne veľa smoly. Nielen v hre, ale aj na zranenia. Zaplatili sme nováčikovskú daň, následne prišla smola na zranenia. Musíme sa zdvihnúť. Ja verím, že tím na to má,“ pokračuje prezident humenského hokeja.    

Martin Štrba hokejovo vyrastal v materských Českých Budějoviciach. Po skončení hráčskej kariéry presedlal na trénerskú dráhu. Postupne pôsobil práve v Českých Budějoviciach, kde viedol tamojšiu juniorku, či bol asistentom v prvom tíme druholigistu. Viedol aj slávnu Slaviu Praha, Pirátov Chomutov, HC Baník Sokolov a naposledy práve Prostějov. „Rokovania boli veľmi rýchle. Minulý týždeň som skončil v Prostějove a cestou späť mi volal prezident HC 19 Peter Ždiňák, či by som nemal záujem. Je to najvyššia extraliga a túto výzvu som rád prijal,“ uviedol nový tréner HC 19 Humenné. Humenčania sa po reprezentačnej pauze najbližšie predstavia doma. V piatok od 17.00 hod. hostia Nové Zámky, v nedeľu sa predstavia v Nitre. Novému trénerovi by už mal byť k dispozícii ruský obranca Ivan Glazkov, jeho krajan, útočník Denis Paršin je momentálne po operácii zlomenej ruky a k tímu by sa mohol pripojiť až v závere roka.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 14.11.2023 12:39:57
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.