files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach končí kapitán, Humenné s vicemajstrom sveta

Hokejové kluby najvyššej Tipos extraligy zo Zemplína hlásia cez reprezentačnú prestávku zmeny v kádri. Ten michalovský opúšťa na vlastnú žiadosť kapitán tímu Vladimír Mihalik, humenský doplnil po odchode Vitalijsa Pavlosa fínsky útočník Nicolas Lucenius, ktorý sa vracia na Slovensko po siedmych rokoch.

Vladimír Mihalik bol štvrtú sezónu kapitánom HK Dukla Ingema Michalovce. S tímom skončil v predošlých sezónach na treťom, piatom a štvrtom mieste. Za Michalovce odohral dokopy 169 duelov, v ktorých strelil deväť gólov a pridal 24 asistencií. V tejto sezóne sa predstavil v šestnástich dueloch, zaznamenal päť asistencií. Tridsaťšesťročný skúsený zadák, ktorého v roku 2005 draftoval Tampa Bay Lightning má za sebou účinkovanie v NHL, KHL, či vo švédskej Elitserien. Predstavil sa na troch majstrovstvách sveta, s Banskou Bystricou sa tešil z troch titulov majstra Slovenska. „Na žiadosť Vlada Mihalika, ktorej sme vyhoveli, došlo v priebehu tohto týždňa k rozviazaniu kontraktu. Vladovi v mene klubu ďakujeme za odvedenú prácu v našom klube a želáme mu veľa šťastia v ďalšej kariére,“ píše klub na svojej sociálnej sieti.

Zmenu v kádri hlási aj HC 19 Humenné. Ten po odvolaní trénera Parfionova stále ieši trénerskú otázku, no aj posily do kádra. Tou ostatnou je skúsený 34-ročný fínsky útočník Nicolas Lucenius. Rodák z Turku má na svojom konte skoro 500 duelov v najvyššej fínskej lige (483), hrával aj v najvyššej švajčiarskej lige, nemeckej lige a okúsil aj nadnárodnú KHL. Naposledy pôsobil vo francúzskom Rouen, s ktorým sa tešil z titulu. Titul má aj zo sezóny 2018/19 z Hameenlinny. V sezóne 2016/17 hrával v Banskej Bystrici, za ktorú odohral pätnásť duelov. Zaknihoval v nich desať kanadských bodov (2-8). V roku 2006 sa stal vicemajstrom sveta na šampionáte do osemnásť rokov. Naopak, pri Laborci končí lotyšský útočník Vitalijs Pavlovs.

.



Uverejnené: 10.11.2023 16:09:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.