files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín stále bez víťazstva

Ani na trinásty pokus sa v sobotu nedočkali futbalisti MFK Zemplín Michalovce prvého víťazstva v novej sezóne. Zverenci trénera Petra Struhára síce bodovali vo štvrtom zo šiestich duelov pod jeho vedením, v rámci trinásteho kola ale s Trenčínom iba remizovali 0:0. A treba povedať, že tak ako boli k prvej výhre po viac ako päťmesačnom čakaní blízko, boli blízko aj k piatej tohtosezónnej domácej porážke.

V prvom polčase mali čistejšie gólové šance domáci. Tí mohli najskôr otvoriť skóre van Kesselom, ktorý po obídení brankára AS Vozinhu netrafil odkrytú bránu. V závere polčasu mal čistú gólovú šancu aj Stanislav Danko, ktorému loptu parádne naservíroval Šimamura. „Dal som do toho viac sily, ako bolo treba. Mali sme ale aj ďalšie gólové šance. Či už Gino van Kessel, alebo Matúš Marcin, ktorý išiel sám na bránu. Skrátka, musíme sa z toho poučiť a nabudúce nejakú z gólových šancí premeniť. Je to škoda. Veľmi sme chceli prelomiť tú nepriaznivú sériu a konečne vyhrať. Snáď to vyjde ďalší zápas,“ poznamenal po zápase aj na margo svojej šance Stanislav Danko. Po konečnom hvizde veľmi spokojný michalovský ofenzívny záložník nebol. „Chceli sme to prelomiť a konečne získať na svoje konto tri body. Z toho pohľadu je to určite sklamanie, pretože sme chceli vyhrať. Na druhej strane, Trenčín má svoju kvalitu. Beriem aj bod, no chceli sme získať tri,“ pokračuje rodák z neďalekých Pozdišoviec.  

Kým v prvom polčase mali väčšie šance domáci, v druhom sa karta otočila. Brankár Matúš Ružinský sa zapotil hlavne pri šanci Soaresa a brvne Kmeťa. Nakoniec si ale premiérovo v sezóne udržal čisté konto. „Z toho pohľadu je spokojnosť, no chceli sme získať tri body. Mali sme dostatok šancí na to, aby sme aspoň raz skórovali. Treba stavať na pozitívach. Mali sme dobrú defenzívu. Verím, že tak to bude aj v ďalších zápasoch a víťazný gól prísť musí,“ uviedol michalovský brankár, ktorý sa vyznamenal hlavne pri šanci Kozlovského v prvom a Soaresa v druhom polčase. „Pri tej prvej som si myslel, že rozhodca bude pískať ofsajd, čo sa nestalo. V druhom to bola dosť ťažká strela k tyčke. Nakoniec som si s tým poradil. Snažil som sa, ako som vedel, robil som, čo som vedel a som rád, že na svete je nula. Do budúcna to musíme zmeniť a pridať aj nejaký gól. Potom prídu aj vytúžené tri body. S každým bodom je samozrejme spokojnosť, no nám by veľmi pomohli aj tri za víťazstvo. Verím, že v ďalšom zápase už príde,“ dodal Matúš Ružinský.

Vo štvrtom zápase zo šiestich pod vedením trénera Petra Struhára Michalovčania bodovali. Zakaždým si do tabuľky pripísali po jednom bode, s čím bol tréner v sobotu aj spokojný, ale... „Veľmi nám chýba víťazstvo. Kabína to veľmi potrebuje. Asi ale nie sme až tak dôslední. Hlavne v tých šanciach, ktoré sme mali. Aj tentoraz, Gino van Kessel obíde brankára, netrafí bránu. Stano Danko dostane výbornú prihrávku na desať metrov a tiež netrafí bránu. Marcin ide sám na bránu, nedostane sa ku koncovke. Bahi má odkrytú bránu, opäť to netrafí. Som rád, že sa do šancí dostávame, musíme ich ale premieňať. Potrebujeme víťazstvo, aby sme sa čo najrýchlejšie priblížili v tabuľke Košiciam a Ružomberku,“ uviedol na margo štvrtej remízy s tímom tréner Peter Struhár.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 06.11.2023 19:10:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.