files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Struhár verí v dodržaný sľub Žofčáka

Aj po dvadsiatom druhom meraní síl medzi najslávnejším slovenským futbalovým klubom ŠK Slovan Bratislava a najvýchodnejším účastníkom Niké ligy MFK Zemplín Michalovce platí, že Michalovčania Slovan stále nezdolali. V stredajšej dohrávke štvrtého kola Niké ligy na Tehelnom poli k tomu boli jeden čas aj blízko, no vzhľadom na výsledok 1:5 aj veľmi ďaleko. No a po dohrávke štvrtého kola tiež platí aj to, že Michalovčania si na prvé tohtosezónne víťazstvo musia stále počkať. Viac ako päťmesačné čakanie budú môcť ukončiť v sobotu v domácom zápase v poslednej dobe trápiacim sa Trenčínom...

Na Tehelnom išlo od úvodu všetko podľa predpokladov. V tretej minúte unikol po ľavej strane Marcelli, ktorý strelou na prednú žrď prekvapil Száraza v michalovskej bráne. Zaujímavé ale je, že šťastnejší gól Michalovce nezlomil. Naopak, hostia boli aktívni a ich aktívna hra sa vyplatila v ôsmej minúte, kedy Blackmanovu zlú prihrávku využil na vyrovnanie van Kessel. Hostia ožili a mohli žiť ešte viac, následná Marcinova strela išla tesne vedľa. Potom sa všetko opäť vrátilo do očakávaných koľají. Slovan pridal do polčasu tri góly a vymaľoval pre seba deviate tohtosezónne ligové víťazstvo. „Aj keď sme vysoko prehrali, myslím si, že náš herný prejav bol veľmi dobrý. Dostávali sme sa do nebezpečných situácii, čo sme aj chceli. Hrali sme ale proti Slovanu, ktorý hrá v pohode a je vo forme. Škoda, že sme po našich chybách dopriali súperovi streliť tri góly. Keď prehrávate 1:4, je už ťažké hrať s nimi otvorený futbal. Aj napriek vysokej prehre musím pochváliť chalanov, že sa nebáli hrať. V ťažkých situáciách chceli hrať s loptou. Na to dobré musíme nadviazať do ďalších zápasov, ktoré nás čakajú. Vieme, že potrebujeme získavať body a s tým pôjdeme do ďalších zápasov,“ uviedol po vzhľadom na priebeh zápasu krutej prehre 1:5 tréner Zemplínčanov Peter Struhár.

Slovanisti nastúpili v priebehu štyroch dní na domácom trávniku proti druhému zástupcovi východného Slovenska v Niké lige a opäť vyhrali o štyri góly. Košice v nedeľu zdolali 4:0, Michalovce 5:1. „Sme samozrejme spokojní s výsledkom,“ rozhovoril sa tréner ŠK Slovan Vladimír Weiss, ktorého tím sa v ligovej tabuľke odpútal na prvom mieste od druhej Žiliny na štyri body. „Dá sa povedať, že sme boli veľmi efektívni. Šancí sme nemali toľko, ako v zápase s Košicami. Michalovce ukázali, že vedia hrať futbal. Hostia nestrácali veľa lôpt. Rýchlo sme sa ujali vedenia, potom sme ale urobili veľkú chybu, ktorou sme súpera pustili do zápasu. Góly padajú po chybách a tie urobil aj súper. My sme ich svojou kvalitou potrestali. Keď dáte za dva zápasy deväť gólov, musíte byť spokojní. My spokojní sme,“ pokračoval ešte k zápasu Vladimír Weiss. Keďže prvý vzájomný duel týchto súperov sa mal hrať už v auguste, o dvadsaťpäť dní sa obaja súperi stretnú opäť, tentoraz pri Laborci. „Už teraz viem, že Michalovce nás doma potrápia oveľa viac. Po vzájomnom zápase nás bude čakať asi kľúčový duel Európskej konferenčnej ligy v Klásviku a zrejme k tomu takto aj budeme musieť pristúpiť. V prvom rade sme radi, že sme dobehli ligu a sme na čele tabuľky. Ideme ďalej do ďalších zápasov, ktoré nás čakajú,“ dodal Vladimír Weiss.   

Michalovčania sa prvého víťazstva v sezóne nedočkali ani v dvanástom zápase. S tým ale, že ho dosiahnu na Tehelnom poli veľa odborníkov nerátalo. Aj napriek tomu podali hostia sympatický výkon, hoci výsledok hovorí niečo iné. „Vedeli sme, komu budeme čeliť. V aktuálnej forme sa nehrá pre nás jednoducho. Ja osobne som bol presvedčený, že ale nejaké body tu môžeme získať. Sami ste mohli vidieť, v tíme máme zaujímavých hráčov, ktorí sa neboja lopty. Chlapci mi to pravidelne ukazujú na tréningoch. Pred zápasom nám vypadli dvaja hráči základnej zostavy – Magda a Issa, čo sa samozrejme tiež prejavilo. Nálada v tíme je dobrá, no potrebujeme ju potvrdiť víťazstvom. Verím tímu, že v zostávajúcich jesenných dueloch získa čo najviac bodov,“ uviedol k situácii vo svojom tíme Peter Struhár, ktorý nastúpil k mužstvu po ôsmom kole. Začal troma remízami, teraz prišli prehry s lanským vicemajstrom a majstrom. V sobotu na domácej tráve hostia Trenčín a v Michalovciach všetci veria, že po nej bude vymazaná aj ich posledná nula v tabuľke. „Ideme od zápasu k zápasu. V sobotu nás čaká Trenčín a tento duel chceme vyhrať. Ako hovorím, pre nás bude dôležité pozbierať čo najviac bodov do konca jesene,“ pokračuje Struhár.

Na pozápasovej tlačovke prišla aj otázka ohľadom zraneného michalovského kapitána Igora Žofčáka. Štyridsaťročný stredopoliar si pred dvoma týždňami v zápase v Zlatých Moravciach zlomil kľúčnu kosť a čaká sa, ako sa jeho organizmus s týmto vysporiada. „Igor absolvoval operáciu hneď na druhý deň po zápase a momentálne rehabilituje. Ja mu verím, že sa vráti čím skôr. Napísal som mu hneď po zranení esemesku, že mi sľúbil, že ešte strelí gól. Jeho odpoveď bola, že možno strelí aj tri, takže som strašne rád, že to berie takto. Verím, že ten gól ešte strelí. Určite nám chýbal aj v zápase na Slovane, aj predtým v Dunajskej Strede. Keby bol na ihrisku, vedel by chlapcov zadirigovať a určite by vedel tempovať našu hru,“ uzavrel debatu Peter Struhár. 

Peter Brendza (foto: šk slovan bratislava - facebook)

.



Uverejnené: 01.11.2023 20:54:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.