files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V MOL aréne vyvolali piskot

Séria futbalistov MFK Zemplín Michalovce bez prehry skončila v sobotu na Žitnom ostrove. Po troch remízach prišla v dvanástom kole Niké ligy tesná prehra 1:2 s Dunajskou Stredou, čím prišla aj prvá prehra trénera Petra Struhára na michalovskej trénerskej stoličke. Aj napriek tomu je ale jasne vidno pod jeho vedením herný progres tímu, ktorý siahal na cenné body aj u lanského vicemajstra, ktorému bol vyrovnaným partnerom. Dôkazom je aj piskot tribún v MOL aréne. Diváci zjavne neboli spokojní s priebehom zápasu a záverečným tlakom na domáci tím. To je aj napriek štvrtej jednogólovej prehre na Žitnom ostrove v rade pozitívnym konštatovaním pred finišom jesennej časti. Tým negatívnym je, že ani dvanáste kolo neprinieslo Zemplínčanom vytúžené víťazstvo.

Michalovčania podali na Žitnom ostrove dobrý výkon. V prvom polčase Marcinovým gólom rýchlo vyrovnali na 1:1, na ďalší presný zásah Andzouanu už ale nenašli odpoveď. Mohla za to ich efektivita v koncovke, ako aj chýbajúca finálna prihrávka. V samom závere síce domácich zatlačili a bolo počuť aj spomenutý piskot tribún, Dunajská Streda si ale nakoniec dôležité body postrážila. Nemuselo to tak byť. Michalovčania totiž boli blízko k vedeniu, keď po Marcinovom vyrovnaní na 1:1 v prvom polčase spálil tutovku Šimamura... „Aj keď nás strelecky Dunajská Streda prevýšila, myslím si, že sme videli vyrovnané stretnutie,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Michalovce Peter Struhár.

„Počas celého zápasu sme boli nebezpeční. V trojobrancovom systéme sme hrali aktívne. Snažili sme sa získavať lopty v stredovej zóne. Mrzí ma, že sme lepšie a kvalitnejšie nevyriešili prechodové fázy. Chlapcov ale musím pochváliť za to, že sme dokázali v prvom polčase pomaly zvrátiť duel v náš prospech. Dali sme vyrovnávajúci gól a hneď na to sme mali obrovskú šancu na skórovanie. V úvode druhého polčasu sme trochu zaspali pri súperovej štandardke. Mali sme ísť rýchlejšie do bloku, súperov hráč to výborne trafil. Rozhodli dve strely spoza pokutového územia, ktoré boli excelentné. Chcem pochváliť svoje mužstvo. Chceli sme hrať sympaticky až do konca. Snažili sme sa aspoň o bod, ktorý sme ale nakoniec nezískali,“ pokračoval Peter Struhár.

Zemplínčania síce nezískali prvé tohtosezónne víťazstvo ani na jedenásty pokus, na ich hre je ale jasne vidno herný progres. Aktuálne ukazujú, že aj keď im patrí v tabuľke predposledné miesto, herne patria niekde inde. Presvedčili sa o tom aj hráči vicemajstra, ktorí sa na víťazstvo 2:1 museli poriadne nadrieť. „Pre nás to bol psychicky náročný zápas. Chceli sme odčiniť poslednú prehru so Žilinou. Vstup sme mali výborný. Mali sme dve šance, potom prišiel gól na 1:0. Súper rýchlo vyrovnal a to nás trochu vyhodilo z rytmu. V druhom polčase sme rýchlo viedli 2:1. Namiesto toho, aby sme súpera dorazilo, dostali sme sa do kŕču. Nesprávne rozhodnutia vo finálnej fáze znamenali, že sme nestrelili rozhodujúci gól. Súper sa stále snažil dotiahnuť to do remízy a v závere sa mu podarilo nás zatlačiť. Výsledok 2:1 momentálne dávame nad výkon, ktorý si musíme rozobrať,“ uviedol po zápase tréner DAC Adrián Guľa. Ten sa prizastavil aj pri piskote divákov. „Samozrejme vnímam fakt, že diváci chcú vidieť góly.  Absolútne to prímam. Budeme na tom makať, aby to bolo lepšie. Niekedy sú ale aj také zápasy, aký sme odohrali s Michalovcami.“ My dodajme, že Michalovčanov aj naďalej čaká náročný program. Po anglickom týždni, keď hrali v Nových Zámkoch a Dunajskej Strede, v stredu absolvujú dohrávaný zápas štvrtého kola Niké ligy na Tehelnom poli proti aktuálnemu lídrovi ŠK Slovan Bratislava (15.00 hod.), no a v sobotu hostia asi najväčšie prekvapenie tejto sezóny AS Trenčín (začiatok taktiež o 15.00 hod.).

Peter Brendza (foto: Róbert Andrejov)

.



Uverejnené: 30.10.2023 16:28:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.