files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Silák Zemplína

Dňa 25. októbra sa v priestoroch Športového klubu všestranných aktivít v Michalovciach uskutočnilo finále súťaže o „Siláka Zemplína.“ Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Košického samosprávneho kraja a ďalších sponzorov.

Po úspešne absolvovaných predkolách sa finále súťaže zúčastnilo 10 mužov a 10 žien ktorí si vyskúšali svoju silu, vytrvalosť a obratnosť v troch športových disciplínach a to:

Silový trojboj – táto disciplína pozostávala z drepov, tlaku na lavičke a mŕtveho ťahu. Celková váha sa za najlepší pokus v jednotlivých disciplínach spočítala. Aby sa vyrovnáli rozdiely medzi ťažšími a ľahšími cvičiacimi, tak sa celková zdvihnutá váha (za všetky tri silové disciplíny) vydelila váhou cvičenca a dosiahnutý výsledok sa vynásobíl u mužov koeficientom 85 a u žien koeficientom 65 na základe čoho bolo určené poradie v tejto disciplíne.

Plank- hodnotila sa vytrvalost súťažiacích v tejto polohe.

Kľuky – hodnotil sa počet vykonaných kľukov, pričom u mužov sa tento cvik robil vyraďovacími súbojmi až po finále.

Celkové hodnotenie súťaže pozostávalo zo súčtu bodov zo všetkých športových disciplín (maximálny počet získaných bodov v jednej disciplíne bol 15) pričom o vyrovnanosti súťažiacich svedčí aj skutočnosť, že zo šiestich disciplín sme spoznali až päť víťazov. Maximálna celková dosiahnutá váha v silovom trojboji u mužov bola 540 kg a u žien 197,5 kg. Ani táto dosiahnutá váha u mužov pri komplexnom hodnotení nestačila na konečné prvenstvo. Celkovým víťazom sa stal súťažiaci s najväčším počtom bodov, ktorým u mužov bol Štefan Fetyko z Kráľovského Chlmca (počet bodov 37) a u žien Simona Andrášová z Michaloviec (počet bodov 36). Víťazom gratulujeme a veríme, že nie len členovia športového klubu, ale aj mládež a verejnosť využijú vo väčšej miere možnosti športovania, ktoré sú potrebné pre harmonický rozvoj človeka.

.



Uverejnené: 29.10.2023 11:37:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.