files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Striebro zo Svetového pohára v Kickboxe pre Michala Stričíka

V dňoch 27. septembra až 1. októbra 2023 sa v talianskom Lido di Jesolo uskutočnil WAKO Svetový pohár v kickboxe aj za účasti Michalovčana zo Športového klubu všestranných aktivít Michala Stričíka. Michalovský bojovník sa v konkurencii 1112 bojovníkov zo 45 krajín výsledkovo nestratil.

Ako nasadený zápasník sa predstavil v dvoch váhových kategóriách a to kicklight do 79 kg a do 84 kg seniorov. Pod vedením reprezentačného trénera a trénera športového klubu PANTER Prešov Jozefa Kolozsyho, kde je v súčasnosti na hosťovaní v rámci prípravy na majstrovstvá sveta 2023, uspel v semifinále v disciplíne kicklight – 79 kg seniorov v zápase so Španielom Ricardom Huerta Cantero Jose, nad ktorým vyhral 3:0 na body. Vo finále sa stretol so Slovincom Markom Perkovičom. Vo vyrovnanom zápase, ktorý sa vyvíjal chvíľu v prospech Slovinca, chvíľu v prospech Stričíka, v konečnom zúčtovaní sa po technických akciách v závere druhého kola naklonil na stranu Slovinca, ktorý si tak vybojoval zlato. Stričík sa musel uspokojiť so striebornou medailou. Menej sa mu darilo vo štvrťfinále druhej disciplíny a to do 84 kg. Proti domácemu Emanuelovi Cordovovi prehral po viacerých divných rozhodnutiach rozhodcov 1:2 a jeho púť kategóriou sa tak skončila.

Už tento víkend čaká Stričíka slovenská liga v kickboxe v Bardejove a koncom októbra posledný kontrolný turnaj v Ostrave, ktorý bude generálkou na majstrovstvá sveta v Portugalsku, ktoré sa uskutočnia v novembri. Popri reprezentačných povinnostiach Michal Stričík ako predseda Športového klubu všestranných aktivít a klubový tréner sa podieľa aj na organizovaní súťaže „Silák Zemplína", kde v týchto dňoch prebiehajú jednotlivé predkolá a 25. októbra 2023 sa uskutoční finále tejto súťaže. Jej cieľom je pritiahnuť k cvičeniu okrem pravidelných športovcov aj verejnosť so záujmom o vyskúšanie športových aktivít v prospech rozvoja svojho zdravia.

.



Uverejnené: 12.10.2023 19:36:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.