files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Králi nad sily oceliarov zo Zemplína

Prvý zo zápasov v náročnom týždni hokejisti HK Steel Team Trebišov nezvládli. Zverenci trénera Dušan Kobeľu síce zamazali v utorkovom predohrávanom zápase siedmeho kola TIPOS SHL trojgólový náskok HK Esmero Skalica, no v samom závere boli „králi“ úspešnejší a dvoma gólmi strhli zápas na svoju stranu, keď ho vyhrali 5:3.

Trebišovčania sa z tretej domácej tohtosezónnej porážky, ako aj z opätovného pádu na posledné miesto v tabuľke, musia rýchlo otriasť, pretože záver týždňa budú mať poriadne hektický. Za štyri dni odohrajú až tri zápasy. Už vo štvrtok ich čaká v Poprade duel so slovenskou osemnástkou (16.00 hod.), v piatok privítajú Trnavu (18.00 hod.), no a v nedeľu ich čaká duel v Považskej Bystrici (17.00 hod.).

Z výhody nevýhoda

Úvod zápasu sa niesol prekvapujúco v réžii hostí. Prekvapujúco preto, že sa čakalo, že budú mať po dlhej ceste na východ Slovenska ťažké nohy. Skaličania ale v 26.minúte vyhrávali 3:0 a držali opraty zápasu pevne vo svojich rukách. Za domácich ešte v druhej časti stihol odpovedať Matej Kraut, ktorý si otvoril strelecký účet v Trebišove. V záverečnej tretine sa im podarilo gólmi Nováka s Jasečkom dokonca vyrovnať, na body im to ale nestačilo. V samom závere sa totiž prejavili skalické skúsenosti a Záhoráci si po góloch Kubu so Pšurným domov odniesli cenné tri body. „Ja som na tento duel hráčov upozorňoval. Mal som samozrejme obavy aj z prostredia, ako aj z dlhej cesty. Práve na ňu a na koncentráciu na zápas som hráčov upozorňoval. Som rád, že si zobrali moje rady k srdcu. Potom sme si to trošku skomplikovali. Síce sme ubránili oslabenie piatich proti trom, súper sa ale dostal do hry a dvoma gólmi vyrovnal. Som rád, že nás to nezlomilo a nakoniec sme na ľade kvalitného súpera uspeli,“ povedal po stretnutí tréner HK Esmero Michal Ružička.

Kto čakal, že domáci na Skaličanov v prvej tretine vybehnú a dajú im pocítiť, že majú za sebou dlhočiznú cestu cez celú republiku, musel sa veľmi mýliť. „Oceliari“ začali opatrne a ich opatrnosť využil súper na tri góly. „Mala to byť naša výhoda, paradoxne, to bola výhoda súpera,“ opísal štart do zápasu tréner domáceho tímu Dušan Kobeľa. „Ťažšie sme sa rozbiehali. Vyzeralo to skôr tak, ako by sme za sebou mali dlhú cestu my, nie súper. Nakoniec sme sa do zápasu dostali. Dokázali sme vyrovnať, no dostali sme štvrtý gól po asi troch odrazoch a piaty po tom, čo brankár nevidel odrazený puk. Bol to pre nás smolný záver, musíme ale ísť ďalej,“ pokračuje Dušan Kobela.  

Káder musia ustáliť

Trebišovčania majú za sebou hektické dni. Ešte týždeň pred štartom prvej ligy nevedeli, že ju budú hrať. Po jej začatí museli rýchlo naskočiť na idúci vlak a káder budovať za pochodu. Pomocnú ruku im podali extraligisti z Michaloviec, Spišskej Novej Vsi, či Humenného, odkiaľ „oceliarom“ chodí hráčska výpomoc. Aj preto ešte káder ustálený nie je a stále sa formuje. „Musíme to nejako ustáliť. Mali sme postavený káder na druhú ligu, väčšina hráčov má aj pracovné povinnosti. Aj preto to musíme robiť opatrne. V najbližších dňoch chceme presunúť tréningy už na predobedňajší čas. Musíme si nacvičiť hru predovšetkým v nerovnovážnom stave, či už presilovky, alebo oslabenia. Keď k nám prídu hráči z extraligy, ktorých v súčasnosti potrebujeme, je nutné, aby to doplnili. Tak by sme mali vytvoriť lepší celok a mali by sme byť súdržnejší. Verím, že to bude z našej strany každým zápasom lepšie,“ uviedol trebišovský tréner, ktorého tím čaká náročný záver týždňa. V priebehu štyroch dní absolvuje až tri ligové zápasy. „Musíme sa postupne sústrediť na najbližší zápas. Do utorka to bolo na duel so Skalicou, teraz prichádza na rad osemnástka a v piatok Trnava. Momentálne by nám mohol hrať do karát fakt, že káder máme dosť široký. Určite využijeme aj hráčov z extraligy, takže verím, že dokážeme hrať v tempe všetky tri zápasy,“ dodal Dušan Kobeľa. 

Peter Brendza

.



Uverejnené: 12.10.2023 10:15:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.