files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MŠK Iuventa v treťom kole EHF Európskeho pohára proti KHF Istogu

Súperkami MŠK Iuventa Michalovce treťom kole EHF Európskeho pohára budú hráčky kosovského KHF Istogu. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle EHF vo Viedni. Kosovský tím  v druhom kole vyradil portugalský SIR 1MAIO ADA CJB Madeira. V prvom stretnutí prehral 33:34, v druhom vyhral 33:26. Obidva zápasy sa hrali v Kosove.

Prvý duel tretieho kola by sa mal v termíne 11.-12. november hrať v Michalovciach, odveta o týždeň neskôr v Kosove. Tímu z tejto krajiny budú Zemplínčanky čeliť po druhýkrát. V druhom kole Pohára EHF v sezóne 2014/15 hrali proti KHF Kastrioti. V domácom dvojzápase vyhrali 44:14 a 31:20.

Nechceli Šaľu a ani Elche

Michalovčankám, ktoré boli pri žrebe nasadeným tímom, hrozili súperi z viacerých krajín. Dostať mohli dokonca aj svojho tradičného slovenského rivala HK Slovan Duslo Šaľa. „Osobne som nechcel španielske Elche, ktoré má tohto roku výbornú formu. Ešte neprehralo. Rovnako som nechcel cestovať do Ankary, hoci, práve ju som tipoval, že dostaneme. Nechcel som ani Šaľu. Nie však z hľadiska, že sa jej bojíme, ale z toho, že chcem, aby slovenských družstiev v ďalšom kole bolo viac. Dostali sme súpera znova z Balkánu, ktorý je zrejme o dve triedy lepší, ako Banja Luka, ktorú sme mali v druhom kole,“ poznamenal tréner Michalovčaniek Peter Kostka, pre ktorého je súper z Kosova neznámou. Pozná akurát čiernohorskú pivotku tímu Dajanu Miljanič, ktorú mal v tíme cez leto na skúške. „Aj sa mi hneď ozvala, že sa teší, kedy sa vidíme. Budeme sa snažiť získať čo najviac informácii o tíme. Ide o súpera, ktorý má dosť legionárok a určite má svoju silu. Nič to ale nemení na našom základnom cieli a tým je hrať pohárovú Európu aj na jar. K tomu musíme preskočiť Istogu,” dodal Peter Kostka. Na Zemplíne sa pokúsia podľa slov športovej riaditeľky Heleny Aspridu presvedčiť súpera, aby sa hrali oba zápasy v Michalovciach. Bude to ale veľmi ťažké, keďže Istogu hral dvakrát doma v druhom kole, ale aj v druhom kole ohára vo vlaňajšej sezóne. „Myslím si, že je to nás prijateľný súper. Určite tam boli aj ťažší súperi, takže sme so žrebom relatívne spokojní,” uviedla pre stránku klubu Aspridu.

.



Uverejnené: 03.10.2023 19:37:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.