files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenčania so štvrtou prehrou, Parfionov chce reagovať posilnením

Aj po štyroch odohraných kolách Tipos extraligy platí, že nováčik súťaže HC 19 Humenné stále čaká na prvé extraligové body. Humenčania na ne nedosiahli ani v nedeľu, keď v rámci štvrtého kola doma podľahli aktuálnemu vicemajstrovi HKM Zvolen 2:5.

Nováčik začal extraligu prehrou 1:4 na ľade majstra HC Košice. Nasledovala nepríjemná domáca porážka 3:8 od Slovana Bratislava, tesná prehra 4:6 pod Urpínom s Banskou Bystricou a zverenci trénera Andrija Parfionova nesiahli na body ani v nedeľu, hoci k ním boli najbližšie, keď po prvej tretine viedli 2:1. Zvolen ale v druhej časti kontroval dvoma presilovkovými gólmi a v tretej sa už presadil dvakrát iba jeho útočník Juraj Šiška. O humenskej prehre rozhodla hlavne hra v nerovnovážnom stave. Zatiaľ, čo Zvolenčania využili dve z troch presiloviek, oni ani jednu zo šiestich... „Jednoznačne rozhodli naše presilovky a oslabenia. My sme nevyužili ani jednu zo šiestich možností, Zvolenčania vyťažili z minima maximum. Každý zápas sa s presilovkami trápime a následne nás za to súperi trestajú. Práve to rozhoduje momentálne naše zápasy,“ poznamenal obranca Damián Novický, ktorý dostal HC 19 v závere prvej tretiny do vedenia 2:1. Odvtedy ale domáci už gól nestrelili a hostia pridali štyri... „My sa snažíme, čo najviac strieľať na bránu, aj tréner nás nabáda, aby sme to tlačili viac. Zatiaľ nám to ale nejde. Robíme veľa chýb. Hlavne v obrannom pásme. My sa na naše góly musíme nadrieť a súperi nám strieľajú ľahké góly po našich chybách. Musíme našu hru zjednodušiť,“ pokračuje Novický.

Zemplínčania tak v úvode Tipos extraligy platia krutú nováčikovskú daň. Nespokojný po nedeli bol aj ich tréner Andrij Parfionov. „Inkasujeme veľmi lacné góly. Aj teraz rozhodla naša hra v oslabení a presilovkách. Dostali sme dva góly z oslabenia, zo šiestich šancí sme nevyužili ani jednu presilovku, čo hovorí za všetko. Nemôžem povedať, že sme hrali zle. Robili sme všetko, čo sme v útoku robiť mali. Prišli ale chyby v obrane a hlavne musíme popracovať na hre v nerovnovážnom stave, pretože tieto zápasy rozhodujú práve presilovky a oslabenia,“ uviedol ruský tréner v službách extraligového nováčika. Ten volá aj po posilnení kádra, ktorý minulý týždeň vystužil aj jeho krajan Vadim Pereskokov. Jeden z najproduktívnejších hráčov lanského play-off sa nakoniec nezmestil do nabitého kádra iného účastníka Tipos extraligy zo Zemplína HK Dukla Ingema Michalovce, odkiaľ do Humenného prišiel aj obranca Ivan Glazkov. „Nemôžeme tieto výsledky nechať len tak a byť spokojní. Musíme na ne reagovať. Potrebujem posilniť obranu a takisto rozmýšľame ešte nad jedným brankárom,“ dodal humenský tréner.

Peter Brendza (foto: Peter Šimurda)

.



Uverejnené: 25.09.2023 11:01:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.