files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ofenzívny líder z play-off opúšťa michalovskú Duklu. Zostane v extralige?

To, o čom sa šuškalo už minulý týždeň, stalo sa realitou. Ruský útočník Vadim Pereskokov opúšťa káder michalovskej Duklu Ingema a dopadol tak rovnako, ako jeho krajan z obrany Ivan Glazkov. S klubom sa dohodol na predčasnom ukončení kontraktu. O dohode oboch strán referuje facebooku účastníka Tipos extraligy.

Tridsaťročný rodák z Uralska prišiel do Michaloviec vlani v rozbehnutej sezóne. V základnej časti sa mu príliš nedarilo, keď v devätnástich dueloch zaknihoval jeden gól a pridal aj sedem asistencií. Oveľa viac dal o sebe vedieť v play-off, kde bol ofenzívnym lídrom tímu, ktorý sa dostal do semifinále extraligy a siahal aj na finále. Pereskokov v osemnástich dueloch strelil päť gólov a pridal aj desať asistencií. S touto bilanciou bol najproduktívnejším hráčom Dukly v play-off a v lige mu patrila pozícia v prvej trojke.

V minulosti v našej extralige hrával aj v Košiciach, s ktorými postúpil v sezóne 2021/22 taktiež do semifinále. Za sebou má sedem sezón v KHL, tri v najvyššej fínskej lige a jednu vo švajčiarskej. Trénerovi Dukly Ingema zostali po jeho odchode šiesti legionári. K dispozícii má amerického obrancu Senu Acolatseho a štvoricu zámorských útočníkov Mitchelle Hearda, Maxa Newtona, Mathewa Santosa a Chase Pearsona. Klub minulý týždeň podpísal aj kapitána lotyšskej reprezentácie Kasparsa Daugavinša. Kam budú smerovať Pereskokove kroky je ešte otázne. Veľa ale mohol napovedať nedeľňajší duel druhého extraligového kola medzi HC 19 Humenné a HC Slovan Bratislava (3:8), ktorý ruský útočník sledoval na vlastné oči. Sledoval Pereskokov svojho nového zamestnávateľa?

Peter Brendza



Uverejnené: 18.09.2023 16:24:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.