files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trojgólové víťazstvo MŠK Iuventa nad Porubou

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce dosiahli na druhý pokus prvé tohtosezónne víťazstvo. V druhom kole MOL ligy doma zdolali DHC Sokol Poruba 29:26, keď po polčase viedli 18:13.

Zverenky trénera Petra Kostku sa budúcu sobotu v treťom kole predstavia na pôde aktuálneho českého majstra DHC Slavia Praha. Potom už preladia na pohárovú Európu, keď ich čaká domáci dvojzápas druhého kola EHF Európskeho pohára proti bosnianskemu ŽRK Borac Banja Luka.

Michalovčanky od úvodného hvizdu rozhodcovskej dvojice kráčali za prvým tohtosezónnym víťazstvom. Poruba síce kládla výrazný odpor, v zápase ale ani raz neviedla. Aj napriek tomu dosiahla na Zemplíne výsledok, za ktorý sa hanbiť nemusí. Michalovčanky mali výborný štart do zápasu a v štrnástej minúte viedli 9:4. Súper sa ale nadýchol a v 21.minúte bolo už iba 11:9.  Záver prvého dejstva vyšiel lepšie Iuvente, ktorá sa opäť dostala do väčšieho vedenia. Mohla za to strelecká produktivita Soskydovej. Práve po jej troch góloch v rade bol polčasový stav 18:13. V druhom dejstve sa obraz hry nemenil. Rozdiel bol v tom, že Michalovčankám ušiel jeho úvod. Po štyroch minútach bolo 19:16. Potom ale Iuventa opäť zapla na vyššie obrátky a v 47.minúte už bolo 26:18 a de facto rozhodnuté. Záver duelu tentoraz vyšiel lepšie Porube, ktorá dokázala skorigovať na prijateľných 26:29.

MŠK Iuventa Michalovce - DHC Sokol Poruba 29:26 (18:13)
Pok. hody: 5/5 - 9/9. Vylúčené: 5 - 2. Rozhodovali: Daňo a Sabol. Divákov:
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská, Jakubiková - Radovičová 5/5, Pejovičová, Dorszová 2, Popovcová 5, Paľová - Rebičová 2, Bačenková, Habánková 4, Soskydová 3, Kohučová, Kowaliková 4, Kompaniecová 1, Krivokapičová 3.
DHC SOKOL: Wizurová, Hřebejková, Shalimová - Dybalová 3/1, Kar. Rajová 2, Farářová 10/8, Cabajdová 1, Kavalová, Misková, Bestová, Demlová 4, Hiraldová 1, Kalyhira 5, Krist. Rajová.

.



Uverejnené: 09.09.2023 19:35:04
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.