files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zažiť chuť seniorského víťazstva na druhý pokus

Pri podpise zmluvy s rekordným slovenským ženským hádzanárskym majstrom mala iba devätnásťročná Dorota Bačenková ambíciu po prvýkrát pričuchnúť k seniorskej hádzanej. Po dobrej príprave a niektorých okolnostiach, ako koniec kariéry ďalšej strednej spojky Vladimíry Bajčiovej, či stále sa nezotavenia z operácie kolena Brazílčanky Paizzinho, však nastala situácia, že odchovankyňa prešovskej hádzanej dostáva v Michalovciach väčšiu rolu, o akej snívala pred príchodom na Zemplín.

Slovenská juniorská reprezentantka si svoj prvý duel za Michalovce rozhodne predstavovala inak. Iuventa v prvom kole prehrala na pôde obhajcu prvenstva a slovenského majstra HC DAC Dunajská Streda treba povedať, že po nemastnom - neslanom výkone 28:31 a neodštartovala tak, ako viacerí v klube od posilneného družstva očakávali. „Je pravdou, že sme tam išli s určitými cieľmi. Chceli sme vyhrať a ukázať, že s nami treba počítať. Prehra samozrejme mrzela. Určite sa tam dalo bodovať. Dalo sa tam vyhrať, no už to nezmeníme. Ideme ďalej. Čakajú nás ďalšie zápasy a keď ich zvládneme, potom nás táto porážka až tak mrzieť nebude,“ uviedla Dorota Bačenková, ktorá v lete neodolala druhému vábeniu michalovského celku. „Chcela som už hrať seniorskú hádzanú. Aj preto som sa rozhodla kývnuť na michalovskú ponuku. Iuventa ma chcela už minulý rok, vtedy to nevyšlo, teraz už áno. Som samozrejme rada, že to takto vyšlo. Som bližšie k domu a takisto je to aj lepšie pre školu, ktorá je tiež dôležitá,“ pokračuje odchovankyňa prešovskej hádzanej s mládežníckymi skúsenosťami z maďarskej Kisvárdy a Debrecinu.

Práve v Kisvárde sa spoznala s ďalšou členkou kádra Veronikou Habánkovou, ktorá sa do Michaloviec vrátila takisto toto leto. „Som strašne rada, že je tu aj ona. Veľmi mi pomohla pri príchode do tímu a je takou mojou „mentorkou“. Keď niečo potrebujem, môžem sa na ňu spoľahnúť. Poznala som ale aj niektoré ďalšie hráčky z tímu, ako Prešovčanky Dvorščákovú s Popovcovou.“ Druhá najmladšia členka michalovského kádra sa oťukáva v seniorskej kategórii oveľa lepšie, ako sa čakalo. Samozrejme, to, že dostáva viacej šancí spôsobili aj okolnosti, ktoré spomíname vyššie, Bačenková však v prípravných zápasoch ukázala kvalitu a v niektorých dokonca bola najlepšou strelkyňou tímu. „Samozrejme, ani ja som nečakala, že budem dostávať na palubovke až toľko priestoru. Prichádzala som do tímu, ktorý mal viacero stredných spojok. Mojím cieľom bolo v prípade, že dostanem šancu, ukázať trénerom to, že si zaslúžim aj ďalšie. Vážim si dôveru od trénera a verím, že budem iba napredovať,“ zdôrazňuje slovenská mládežnícka reprezentantka, ktorá chce pocit z ligového víťazstva zažiť v sobotu, kedy Iuventa hostí DHC Sokol Poruba (začiatok o 17.30 hod.) na druhý pokus.

„Iuventa Michalovce vždy mala a aj teraz má víťazné ambície. Prvý zápas ligy nám príliš nevyšiel a je teraz iba na nás, aby sme to napravili v tých ďalších. Ako hovorím, keď ich zvládneme, na prehru s DAC sa zabudne. Začať musíme v sobotu proti Porube. Netvrdím, že nás čaká ľahký zápas, no bude to iný súper, ako bola Dunajská Streda. Je len na nás, aby sme to zvládli a napravili si chuť po nevydarenom štarte do ligy,“ uzavrela debatu Dorota Bačenková, jedna z troch odchovankýň prešovskej hádzanej v košiari trénera Petra Kostku.

PETER BRENDZA

.



Uverejnené: 08.09.2023 10:15:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.