files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Aký koniec, taký začiatok...

Tak ako hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce lanskú sezónu skončili, tak ju aj začali. Prehrou na ihrisku Dunajskej Stredy, kde prehrali v prvom kole MOL ligy 28:31. Posilnený tím trénera Petra Kostka mal ambíciu na Žitnom ostrove bodovať a vrátiť požičané DAC, no jeho plány sa na palubovke nenaplnili. Michalovčanky mali síce dobrý úvod, no vo zvyšnom čase boli lepšie súperky, ktorý nakoniec zaslúžene vyhrali...

Vlastnými chybami ich postavili na nohy

Zemplínčanky cestovali na Žitný ostrov aj s Mariannou Rebičovou, ktorá sa cez víkend vydala a po novom si pri nej musíme zvykať na meno Paľová (minulý týždeň sme teda informovali správne, že meno Rebičová v zápase bude chýbať J). V repríze lanského finále mali proti obhajcovi prvenstva lepší štart do zápasu a po troch góloch v rade viedli v štrnástej minúte 10:7. DAC ale kontroval piatimi gólmi v rade a následne už zápas z rúk nepustil. V druhom polčase viedli jeho hráčky už aj o sedem gólov, práve Paľová ale znížila päť minút pred koncom na 26:27. To bolo ale posledné slovo Michalovčaniek v zápase, v ktorom si nakoniec po výhre 31:28 prvé dva body do tabuľky pripísala Dunajská Streda. „Celé leto sme sa na tento zápas pripravovali. Chceli sme Dunajskú Stredu zdolať a vrátiť jej prehru z národného finále. Úprimne povedané, na začiatku som netrafil zostavu,“ sypal si tréner Peter Kostka popol aj na svoju hlavu.

„Veril som dvom stredným spojkám, že to utiahnu. Na pravom krídle nám vypadla Oli Klučkovou a tým, že na súperovej strane bola Réka Bíziková, rozhodol som sa tam postaviť Veroniku Habánkovú. Chceli sme to viac hrať cez preskoky a v obrane vyhrávať osobné súboje. Veľa z nich sme ale prehrali. Naša hra nemala plynulosť a určite sa nepodobala tej, akú sme predvádzali v príprave trebárs v našom najlepšom zápase v Lubline. Pôsobila skôr nesúrodo. Aj napriek tomu sme si vypracovali trojgólový náskok, s ktorým sme ale nenaložili ideálne. Práve vtedy sme mali súpera zlomiť, my sme ale urobili tri individuálne chyby, z ktorých pramenili lacné góly súperiek, ktoré sme tým dostali na koňa. Prišli naše nevyužité šance a súper sa chytil. Nevyšiel nám ani nástup do druhého polčasu. Potom sme už chytali zajaca za chvost a aj keď sme sa dotiahli na jeden gól, zápas sme už do rúk nezobrali. Treba ale objektívne povedať, že Dunajská Streda vyhrala zaslúžene,“ pokračoval k duelu na Žitnom ostrove Peter Kostka.

Nezopakovať scenár z minulého roku

Michalovčanky tak začali sezónu rovnako, ako minulý rok, keď prehrali v Prahe so Slaviou. Bol pre trénera tímu sklamaním viac výsledok, alebo výkon jeho zvereniek? „Ja by som slovo sklamanie nepoužíval. Treba sa pozrieť aj na to, akému súperovi sme čelili. Hrali sme proti obhajcovi prvenstva a majstrovi Slovenska. Je len prvé kolo sezóny. Ono si to všetko ešte musí dobre sadnúť. Je pravdou, že DAC bol zohratejší a jeho hráčky viac o sebe vedeli. Mali sme očakávania, aj moje boli veľké, no musíme ísť ďalej. Zo strany dievčat som cítil obrovský rešpekt. Keby sme zopakovali výkony z prípravy z domáceho turnaja, alebo ten z Lublinu, určite neprehráme. Potrebujeme byť teda aj dobre mentálne nastavení a veriť si. Tento tím dokáže hrať dôsledne, no teraz som to nevidel. Budem rád, keď sa to v ďalších dueloch zmení,“ podotýka michalovský tréner, ktorého zverenky sa v sobotu predstavia na domácej pôde. Od 17.30 hod. privítajú DHC Sokol Poruba a ich úlohou bude jednoznačne nedopustiť rovnaký scenár, ako sa udial v minulej sezóne, keď na úvod ligy dvakrát prehrali. „Naším cieľom musí byť hrať tak, aby sme sa neprispôsobili súperovi. Chceme hrať tempo dominantnú hádzanú a zrejme budeme musieť rotovať viac hráčok. Určite si nepripúšťame rovnaký štart, ako tomu bolo vlani. Nemôžeme to ani porovnávať, pretože tento tím je výrazne odlišný od toho, s akým sme začínali minulú sezónu. Výrazne sme sa posunuli ďalej. Kto sledoval náš zápas v Dunajskej Strede to tiež musí vidieť, no ja som čakal aj výsledkové zlepšenie, ktoré neprišlo. Verím, že príde v sobotu,“ dodal na záver Peter Kostka.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 06.09.2023 09:49:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.