files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ťažký pôrod priniesol prvý gól a prvé víťazstvo

Po roku znova spojil žreb futbalového Slovnaft Cupu účastníka piatej ligy Juh MFK Rožňava a najvyššej Niké ligy MFK Zemplín Michalovce. Kým vlani Michalovčania v Rožňave vyhrali v treťom kole hladko 7:0, teraz sa až taký hladký priebeh nečakal. Zatiaľ, čo sa Michalovčania trápia a do utorka ešte nestrelili ani jeden gól, Rožňavčania sa viezli na víťaznej vlne a verili si aj proti trápiacim sa Zemplínčanom. Tí nakoniec vydolovali postup do tretieho kola, hoci to bol ťažký pôrod. Spasil ich dvadsať minút pred koncom Daniel Pavúk, ktorý strelil vôbec prvý michalovský gól v sezóne.

Michalovčania boli v priebehu zápasu síce aktívnejší, ich tlak a naloženie so šancami ale jasne ukazovali, že sa trápia. Nakoniec sa im podarilo zvíťaziť o jeden gól a keď toto víťazstvo pomôže dostať ich z kŕča, môže tešiť ešte viac, ako to, ktoré dosiahli na Gemeri pred rokom. „Hrali sme proti húževnatému súperovi, ktorý hrozil z brejkov a štandardných situácií. Vypracovali sme si veľa gólových šancí, avšak premenili sme iba jedinú. V tréningovom procese stále pracujeme na zakončení, ale stále je to z našej strany slabé. Ešte šťastie, že Pavúk bol v správnom čase na správnom mieste a rozhodol o našej výhre. Mrzí ma, že v úplnom závere sme urobili hlúpy faul a darovali domácim štandardku, po ktorej takmer vyrovnali. Verím, že toto víťazstvo nás nakopne,“ povedal tréner Marek Petruš pre stránku klubu. Pripomíname, že Michalovčania sa v sobotu predstavia v Skalici, kde zabojujú o prvé tohtosezónne ligové víťazstvo a budú sa aj snažiť streliť prvé góly v Niké lige.

Tréneri účastníka Niké ligy pred utorkovým duelom poriadne zamiešali zostavou. Na lavičke nechali viacerých hráčov, ktorým sa nedarilo v predošlých dueloch. Aj napriek tomu sa v prvom polčase trápili a keď sa aj dostali do šancí, zahrávali ich kŕčovito.  Spasil ich až dvadsať minút pred koncom Daniel Pavúk, ktorý po prvom polčase nahradil na rote útoku Matúša Marcina. „Teší nás, že sme strelili prvý gól v sezóne a že sme postúpili do tretieho kola,“ začal svoje hodnotenie strelec michalovského gólu. „Bolo to ťažké hlavne skrz toho, že sa trápime v lige. Chytili sme zlú sériu a už len z toho pohľadu to bol na psychiku ťažký zápas. Domáci boli kvalitný protivník. Určite nevyzerali na to, že hrajú piatu ligu. Ako som už povedal, teší nás prvé tohtosezónne víťazstvo a takisto aj to, že sme konečne skórovali,“ pokračuje Daniel Pavúk, ktorý je prvým úspešným strelcom Michalovčanov v sezóne. „Určite sme mali šance aj na viac gólov. Niekedy je to ale aj o šťastí. Ja som rád, že som jeden gól dal. Už som to tiež ako hrotový útočník potreboval. Verím, že to v ďalších zápasoch pôjde lepšie. Každé víťazstvo pomôže a všetci veríme, že takéto vydreté nám pomôže na psychiku aj v lige,“ dodal na záver Daniel Pavúk.

MFK Rožňava - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)
do 3. kola SC postúpil MFK Zemplín
Gól: 70. D. Pavúk
ŽK: 75. Gvazava, 90+. F. Kovács (obaja Rožňava)
Rozhodovali: Benedik - Bobko, Poracký; 800 divákov
MFK: Spišák - Kovernyk, Machaidze, F. Szabó, F. Gallo (67. Dózsa) - G. Majoroš - M. Sabol, Gvavaza, M. Domik, F. Kovács (73. Gyenes) - Marcelino
MFK ZEMPLÍN: Ružinský - D. Magda, M. Bednár, F. Vaško, Holp (62. Bahi) - Shimamura, Karasiuk (46. L. Šimko), S. Danko (62. Steinhübel) - L. Jánošík, M. Marcin (46. D. Pavúk), Adekunle (73. J. Sova)

Peter Brendza (foto: Róbert Andrejov)

.



Uverejnené: 30.08.2023 08:45:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.