files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Zemplíne historický triumf FC Košice, Michalovčania stále čakajú na gól

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali tretí duel v rade, keď v piatom kole Niké ligy doma nestačili na nováčika súťaže FC Košice, ktorému podľahli 0:2. O góly Košičanov v prvom polčase sa postarali Žan Medveď a vlastný gól si strelil domáci Marjanovič. Zverenci trénera Mareka Petruša tak naďalej čakajú nielen na prvé víťazstvo v sezóne, ale aj na prvý gól. Dočkať sa ho budú môcť v šiestom kole, v ktorom sa v sobotu druhého septembra predstavia v Skalici. Ešte predtým ich v utorok čaká duel druhého kola Slovnaft Cupu v Rožňave.

Prvé dejstvo jednoznačne ovládli hostia. Tí domácich nepustili do ničoho a sami si vytvorili niekoľko sľubných šancí. V šiestej minúte po slede niekoľkých michalovských chýb sa k lopte dostal na hranici pokutového územia Michal Faško, ktorý opečiatkoval pravú michalovskú žrď. V 25.minúte mohli opäť skórovať po Pačindovej štandardke, keď lopta skákala pred michalovskou čiarou, až ju odkopol Šimko. Potom sa konečne osmelili aj domáci, Steinhubel mieril iba do náručia Kiru. Hneď na to udrelo na druhej strane. Žan Medveď sa v pokutovom území zmocnil lopty a krížnou strelou poslal hostí do vedenia. O päť minút neskôr už hostia viedli o dva góly. Najskôr síce Száraz vytlačil hlavičku Šindelářa na rohový kop, z neho si ale loptu zrazil do vlastnej siete Marjanovič. Michalovčania do druhého dejstva poslali troch nových hráčov, ktorí oživili ich ofenzívu. Stále to ale nebolo nič platné, keďže hostia umne bránili dvojgólový náskok. Do otvorenej obrany prenikol v 53.minúte Medveď, tentoraz ale Száraza neprekonal. Na druhej strane mal kontaktný gól na kopačke Lukáš Jánošík, ktorý ale v brejku mieril takisto len do brankára Kiru. Košičanom sa čoraz viac otvárali okná michalovskej defenzívy, nedokázali to ale využiť ne rozhodujúci tretí gól.  Ten nevsietil Faško a ani Medveď, ktorý mieril do žrde. Nič to ale nezmenilo na tom, že na Zemplíne dosiahli historicky prvé víťazstvo v Niké lige a ani na tom, že Michalovčania stále čakajú na prvý gól a prvé víťazstvo.  

MFK Zemplín Michalovce - FC Košice 0:2 (0:0)
Góly: 36. Medveď, 41. Marjanovič vlastný.
Žlté karty: 75, Bahi - 63. Turčák, 68. Golikov.
Rozhodovali: Marhefka – Zemko, Kuba.
Divákov: 2074.
MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - L. Šimko (64. Magda), Marjanovič, Volanakis, Bahi - M. Bednár, Karasiuk - M. Marcin (46. I. Žofčák), Steinhübel (46. S. Danko), Adekunle (46. L. Jánošík) - D. Pavúk
FC: M. Kira - Fabiš, Krivák, Šindelář, Mizerák - Golikov (90+. M. Sovič ml.), Greššák (77. Qose) - Turčák (89. Petrák), E. Pačinda (76. Marcel Vasiľ), M. Faško - Medved (88. Sagna) 

.



Uverejnené: 25.08.2023 23:38:59
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.