files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V príprave na správnej vlne, v piatok dôležitá previerka v Poprade

Druhé víťazstvo v rámci prípravy si v utorok pripísali na svoje konto hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tí štyrmi gólmi v prvej tretine zhltli poľský Comarch Cracovia Krakov, ktorý nakoniec zdolali 4:0. Michalovčania sa tak dobre navnadili na ďalší ťažký duel, ktorý ich čaká v piatok pod Tatrami. Vyzvú v ňom aktuálneho víťaza prestížneho Tatranského pohára.

Poľský tím im v prvej tretine nekládol výrazný odpor a v sieti brankára Filipa Krasanovského, ktorý v minulej sezóne chytal v Humennom, mohlo skončiť viacej ako štyri puky. Od druhej časti sa ale hra vyrovnala. Michalovčania stiahli nohu z plynu a viac gólov v stretnutí nepadlo. „Hralo sa vo veľmi ťažkých podmienkach. Bola hmla, ľad bol ťažký. Úvod bol z našej strany veľmi dobrý. Hrali sme aktívne. Využívali sme náš ofenzívny potenciál, pričom sme hrali pozorne v defenzíve. Prvá tretina z našej strany vyznela dobre,“ uviedol na úvod tréner Michalovčanov Peter Kúdelka.

Ten sa ale v ďalších slovách nevyhol kritike svojho tímu. „Plán bol hrať aktívne, čo sme plnili prvú tretinu. Jednoducho musíme byť stále aktívni a nemôžeme takto poľaviť v koncentrácii. Je škoda, že sme mali aj ďalšie gólové šance, no stále sme hľadali iné formy zakončenia. Aj kvôli tomu som rád, že v piatok nás čaká silný Poprad, ktorý nás dobre preverí. Bude nás tlačiť, aby sme boli rýchlejší a hlavne presnejší.“ Práve popradskí kamzíci, ktorí budú v piatok najbližším súperom Michalovčanov, sa takisto vezú v príprave na priaznivej vlne. Vyhrali kvalitne obsadený Tatranský pohár, keď na ňom zdolali českého i slovenského majstra. „Súper je nabudený dôležitými víťazstvami a určite si bude trúfať aj na nás. Pre nás bude veľkou výzvou,“ pokračuje Kúdelka, ktorého zverenci majú za sebou najťažšie týždne prípravy. „V tých prvých troch týždňoch sme sa zamerali hlavne na objemy. Som rád, že to hráči zvládli. Bolo tu určite pre nich náročné. Trénovali sme dvojfázovo, teraz už zľavujeme a sústredíme sa aj na nácvik herných situácii. Nechcem hovoriť, že už pôjdeme po výsledkoch, ale chceme už hľadať optimálne zloženie dvojíc, či trojíc. To bude hlavným cieľom do ďalších dní prípravy.“ Káder Michalovčanom je síce solídne zaplnený, no konečný stav to nie je. Zemplínčania sa totiž stále obzerajú po jednom útočníkovi, ktorý by nemal byť zo Slovenska. „Stále sledujeme trh a hľadáme takého hráča, ktorý by mal byť pre náš tím prínosom,“ dodal na záver Kúdelka.  

Peter Brendza

.



Uverejnené: 24.08.2023 17:59:22
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.