files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce opäť ožijú jarmokom

Súčasťou letných podujatí v srdci Zemplína je obľúbený Zemplínsky jarmok. Nasledujúci víkend sa uskutoční jeho už 52.ročník. Zemplínsky jarmok bude okrem tradičnej jarmočnej atmosféry lákať aj troma zaujímavými športovými podujatiami – futbalovými majstrovstvami hráčov nad 50 rokov, letným streetballom a novinkou, súťažou silákov o Pohár primátora mesta. Súčasťou bude aj Motozraz, ktorý organizuje mesto Michalovce spoločne s ďalšími organizáciami.

Uličky Michaloviec budú žiť jarmočnou atmosférou v piatok už od skorého rána. Oficiálne otvorenie je naplánované o 10.00 hod. Po vztýčení vlajky mesta Michalovce pred mestským úradom bude nasledovať jarmočné požehnanie. Z tribúny na námestí ho udelí gréckokatolícky farár Maroš Rinik. „Program slávnostného otvorenia bude pokračovať uvedením publikácie z edície História Michaloviec. V poradí šiesta kniha mapuje vývoj umenia v meste,“ informuje nás hovorkyňa mesta Marcela Andréová. Atmosféru slávnostného otvorenia dotvoria prešovské mažoretky Diridonky a dychová hudba Baštovanka. Program bude pokračovať bábkovým predstavením pre deti v podaní divadla Babadlo. V popoludňajšom Hudobnom kolotoči vystúpi domáca skupina Striga for ever, ďalej bardejovská skupina Niečo navyše a napokon kapela Basawell.

Vystúpi aj víťaz Superstar

Dlhoročná súčasť jarmoku v Michalovciach – spanilá jazda motorkárov cez námestie, napokon nebude chýbať ani tento rok. O jej realizáciu sa pričinila samospráva v spolupráci so Slovenskou asociáciou zväzu motorkárov a miestnymi podnikateľmi, ktorí tento rok organizujú Zraz motorkárov na Zemplínskej šírave. „Jazdci sa na svojich dvojkolesových strojoch budú schádzať od 16.00 hod. na parkovisku na Štefánikovej ulici, kde bude možnosť pokochať sa krásou najrôznejších druhov motoriek. Spanilá jazda cez námestie odštartuje o 18.00 hod. Súčasne od 16.00 hod. bude na Nám. slobody prebiehať Súťaž silákov O pohár primátora mesta Michalovce, ktorú v spolupráci s mestom pripravil ŠK Zemplín Michalovce – silový trojboj. Siláci sa priamo pred očami verejnosti pokúsia ťahať kamión či otočiť 300-kilovú pneumatiku,“ pokračuje k programu prvého jarmočného dňa Andréová. Piatkový program jarmoku vyvrcholí o 20.00 hod. koncertom slovenského speváka, hudobníka, skladateľa, textára a víťaza súťaže Slovensko hľadá Superstar z roku 2006 Petra Cmoríka.

V sobotu aj s tradičnými spestreniami

Program Zemplínskeho jarmoku pokračuje aj v sobotu 19. augusta. Od 9.00 hod. bude vo vestibule MsKS prebiehať výstava Plody Zemplína, ktorú organizuje OV Slovenského zväzu záhradkárov. Podvečer sa námestím budú niesť tóny cimbalovej muziky v podaní skupiny Primáš o 17.00 hod. Po nich vystúpia hudobné skupiny The Spants a Supersonix. Počas obidvoch jarmočných dní bude na parkovisku pri MsKS pripravená Ulička remesiel. Svoje výrobky v nej ponúkne 50 remeselníkov. Rovnako počas piatka aj soboty je pre všetkých milovníkov zvierat pripravená na pozemku vedľa budovy mestského úradu chovateľská výstava drobných zvierat. Sprievodné podujatia Zemplínskeho jarmoku ponúknu aktivity aj pre športovcov. V sobotu o 9.00 hod. odštartujú na ihrisku Základnej školy na Okružnej ulici Michalovské majstrovstvá vo futbale hráčov nad 50 rokov. Areál Základnej školy P. Horova bude zase dejiskom Michalovského letného streetballu so začiatkom o 10.00 hod. Súťažiť v populárnej pouličnej basketbalovej hre 3x3 budú najmä hráči domáceho klubu a príde aj niekoľko družstiev z blízkeho regiónu. Pre deti budú pripravené aj individuálne súťaže. Letný streetball zastrešuje 1.BK Michalovce.

Uzáver Obchodnej ulice

Pre tých, ktorí chcú na jarmoku predovšetkým nakúpiť, bude po oba dni otvorených približne 100 predajných stánkov. Občerstvenie bude ponúkať 20 predajcov. V súvislosti s organizáciou 52. ročníka Zemplínskeho jarmoku upozorňujeme Michalovčanov aj návštevníkov nášho mesta na dočasné dopravné obmedzenia. V čase od štvrtka 17. augusta od 12.00 hod. do soboty 19. augusta do 24.00 hod. dôjde k úplnej uzávere Obchodnej ulice. Obchádzková trasa povedie cez ulice Duklianska a Andreja Sládkoviča. 

.



Uverejnené: 17.08.2023 11:56:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.