files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jeden bod za Cemanom

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce majú za sebou prvé dva týždne prípravy (jeden oficiálny a druhý neoficiálny) na nový ročník. Intenzívne tréningy si vo štvrtok spestrili aj duelom s ďalším účastníkom Tipos extraligy MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorého zdolali 5:2. Zaujímavosťou je, že tri góly strelili nové posily a štyri legionári, od ktorých sa očakávajú kanadské body. Kanadský center Max Newton sa presadil strelecky dvakrát, jeden gól pridal aj ďalší novic Adam Varga a takisto aj ruský útočník Vadim Pereskokov.

Michalovčania sa začali pripravovať hneď v prvý deň augusta. Prípravu začali spoločným teambuildingom vo Hlivištiach pri Sobranciach, následne si ich tréneri skontrolovali fyzickými testami a od minulého piatka sú na ľade. „Hráči ukázali svoju zodpovednosť. Výsledky testov sú na vyššej úrovni, ako tomu bolo počas minulej sezóny. To isté sa týka aj legionárov. Z pohľadu tréningov sme spokojní s nasadením, disciplinovanosťou a aj celkovou pracovnou atmosférou. Dáva nám to víziu že môžeme byť ešte lepší,“ uviedol tréner Peter Kúdelka. Toho sme sa opýtali aj na duel s Liptovským Mikulášom, ktorý priniesol rad pozitív, ale aj negatíva. „Našim cieľom bolo preniesť veci z tréningov v rámci obranného pásma. Takisto sme chceli vidieť veci v rámci založenia útoku spod tlaku súpera. Niektoré veci sme v zápase videli. Hlavne útočná fáza, napadanie súpera boli na hráčoch. Mali v tomto autonómiu. My sme sa zamerali na činnosti v našom obrannom pásme,“ pokračuje Kúdelka. Michalovčania pokračujú v tréningovom procese aj budúci týždeň, ktorý bude takisto založený aj na naberaní objemov. „Bude určite opäť náročný. Po treťom týždni už budeme tréningové objemy znižovať a viac pôjdeme aj do herných vecí,“ dodal ešte k príprave Peter Kúdelka.

Škorvánkov triumf, Kúdelkovi chýbal jeden bod

V stredu sa uskutočnil v Bratislave galaprogram Hokejista roka, na ktorom zbierali trofeje aj Michalovčania. Za najlepšieho brankára bol vyhlásený Stanislav Škorvánek, ktorý bol aj v extraligovom All-stars. Michalovčania ale mali blízko aj k triumfu tréner roka. Kúdelka totiž zaostal z víťazom, košickým lodivodom Danom Cemanom iba o jeden bod... „Tak to som si ani nevšimol,“ smeje sa trénerská hokejová kométa z minulej sezóny. „Pre mňa je poctou, že som mohol byť v spoločnosti trénerov Cemana či Oremusa. Je to taká pocta za minulú sezónu a je to skvelý pocit,“ dodáva Peter Kúdelka. 

Peter Brendza

.



Uverejnené: 11.08.2023 15:38:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.