files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat do Michaloviec si predstavoval inak

Keď v zime 2022 odchádzal Matej Trusa z Michaloviec k aktuálnemu lídrovi českej Fortuna ligy FC Viktoria Plzeň čakalo sa, ako naplní svoj ofenzívny potenciál. Ten sa mu v Čechách celkom nepodarilo naplniť. V lete ho poslali na hosťovanie do Hradca Králové, kde dlho čakal na prvé góly v českej najvyššej súťaži. Dočkal sa až v poslednom kole, v ktorom dvakrát skóroval na pôde Liberca a pomohol tímu k výhre 3:2. Ďalšie góly ale v najvyššej súťaži o našich susedov rodák z Horoviec nepridá. V lete sa totiž vrátil do najvyššej slovenskej ligy. Nie ale do Michaloviec, kde je jeho domov, ale do Dunajskej Stredy, s ktorou chce na absolútny vrchol.

Asi to tak chcel osud. Michalovský odchovanec sa totiž dočkal pikantnej ligovej premiéry v drese DAC, ktorú absolvoval na štadióne, kde vyrastal. V Michalovciach gól minulú sobotu nepadol a spokojnejší bol určite domáci Zemplín. „Bol to pre mňa určite špecifický návrat do najvyššej súťaže. Očakával som podobný zápas, že to budú zatvárať. Očakával som ale, že ich nejakým gólom otvoríme, no nepodarilo sa nám to. Ak sa pýtate na môj návrat do Michaloviec, príliš mi nechutil,“ uviedol Matej Trusa na margo sobotňajšej remízy 0:0. „Bod je určite málo. Predstavovali sme si to inak. Výsledok je pre nás určite sklamaním. Ako hovorím, čakal som, že ich nejakým gólom otvoríme. Chýbal nám ale strelený gól,“ pokračuje útočník DAC, ktorý v prvom polčase nezvládol dva súboje s michalovským brankárom Benjamínom Szárazom.

Sobotňajší zápas viac chutil Martinovi Bednárovi (foto: mfk zemplín - róbert andrejov)

Spokojnejší s návratom do Michaloviec bol domáci obranca Martin Bednár. Ten prišiel na Zemplín ešte v štrnástich rokoch ako jeden z najväčších talentov na Slovensku. Postupne v doraste cibril svoje kvality a v šestnástich rokoch si pripísal prvý štart v seniorskom tíme. V roku 2018 prišiel jeho predaj práve do Dunajskej Stredy, kde sa ale príliš nepresadil. V sezóne 2021/21 sa vráti do Michaloviec v rámci hosťovania, následne dve sezóny strávil v Zlatých Moravciach. Od leta je opäť hráčom Michaloviec a v sobotu zažil vynovený debut. „Pre mňa to bol takisto špecifický zápas. Som rád, že sme dali do toho všetko a získali dôležitý bod, ktorý nám určite pomôže do ďalších súbojov,“ zdôraznil 24-ročný „debutant“. Podľa jeho ďalších slov vstupovali Zemplínčania do zápasu s DAC s jasným zámerom. „Chceli sme to zatvárať, čo najdlhšie vydržať bez inkasovaného gólu a sústrediť sa na brejky. V prvom polčase nám niečo z toho aj vyšlo, škoda, že sme so šancami nenaložili lepšie. Čo sa týka ich útočnej hry, boli viacej na lopte, no nejaké extra gólové šance si nevypracovali. Preto si myslím, že získaný bod bol pre nás zaslúžený.“  

Peter Brendza



Uverejnené: 02.08.2023 19:53:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.