files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce: Mestská plaváreň po dvoch rokoch znova otvorená

Mesto Michalovce otvorilo v utorok vynovenú mestskú plaváreň. Komplexná rekonštrukcia tohto športovo-relaxačného zariadenia začala v septembri 2021 a bola ukončená v prvej polovici roka 2023. Oficiálne ju prestrihnutím pásky otvorili súčasný primátor mesta Miroslav Dufinec, bývalý primátor a dnes poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Viliam Zahorčák a zhotoviteľ s hlavných architektom stavby.

Zhotoviteľom stavby bola na základe verejného obstarávania spoločnosť SYTIQ, a. s., Bratislava. Rekonštrukcia existujúceho objektu plavárne s prístavbou v bazénovej časti riešila vynovenie vnútorných priestorov a zlepšenie hygienických pomerov objektu. Vnútorné priestory na oboch podlažiach boli prerozdelené do novo navrhovanej dispozície vybudovaním sadrokartónových priečok. Priestor bazénovej časti bol rozšírený o prístavbu smerom na juhozápad, kde pribudli dva novo navrhnuté bazény pre neplavcov a detský bazén. V rámci objektu plavárne bola riešená elektroinštalácia, vzduchotechnika, hlasová signalizácia požiaru, ústredné vykurovanie, bazénová technológia, zdravotechnika, odberné plynové zariadenia. Na prvom poschodí sa nachádzajú úplne nové priestory wellness. Návštevníci tu môžu na oddych a relax využiť dve parné sauny, fínsku saunu, infra saunu, kneippov šliapací kúpeľ (striedanie teplej a studenej vody), ochladzovací kúpeľ a priestrannú oddychovú zónu s ležadlami, z ktorej je možný výhľad na bazénovú časť na prízemí. Kompletnou obnovou prešlo aj technologické zariadenie bazénov.

Je zložené z troch vyrovnávacích nádrží (každý bazén má samostatnú nádrž), ktoré zabezpečujú úpravu, chloráciu a iné činnosti. Filtrácia vody je zabezpečená kombinovaným spôsobom – chlórovaním a ozónom. Ohrev vody pomáhajú zabezpečovať aj solárne panely umiestnené na streche prístavby. Strojovňa je umiestnená v suteréne. Mestská plaváreň v Michalovciach bude slúžiť návštevníkom počas celého roka, a to po celý týždeň okrem pondelka, ktorý je stále sanitačným dňom. V letných mesiacoch júl a august bude plaváreň otvorená počas pracovných dní (okrem pondelka) od 8.00 do 19.00 hod. a počas víkendov od 10.00 do 19.00 hod. V ostatných mesiacoch v roku môžete služby plavárne využiť počas pracovných dní (okrem pondelka) od 6.00 do 21.00 hod. a počas víkendov od 11.00 do 21.00 hod.

.



Uverejnené: 01.08.2023 17:46:11
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.