files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slavoj Trebišov farmou Michaloviec

Medzi účastníkom najvyššej futbalovej Niké ligy MFK Zemplín Michalovce a druholigovým Slavojom Trebišov prichádza k spolupráci. Kluby v týchto dňoch uzavreli dohodu o tom, že druholigista bude michalovskou farmou. Trebišovčania už raz farmou účastníka najvyššej súťaže boli. Bolo tak v sezónach 2018/19 a 2019/2020, následne mali Michalovčania ďalšie dve sezóny farmu v Sobranciach.

Spolupráca prospešná pre obe strany

Spolupráca sa týka hlavne hráčov. Tí michalovskí by sa mali rozohrávať práve v drese Slavoja. „Myslím, že to bude prospešné pre obidve strany. Do Trebišova pôjdu niektorí hráči z nášho tímu na hosťovanie a niektorí zase budú pendlovať medzi oboma tímami v rámci striedavých štartov. Týka sa to hlavne menej vyťažených hráčov, alebo tých, čo budú po zranení. Ktorí hráči pôjdu na hosťovanie sa ešte dohodneme s vedením Slavoja,“ poznamenal Vladimír Rusnák, v súčasnosti športový riaditeľ MFK Zemplín Michalovce. Ten má skúsenosti s farmami tak v Trebišove, ako aj v Sobranciach. „V oboch som pôsobil ako tréner, viem teda, ako to funguje a ako sa môžu presúvať hráči. Tréneri oboch tímov sa veľmi dobre poznajú, čo dáva základ tomu, že spolupráca bude fungovať. Verím preto, že to obaja zvládneme a bude to prospešné pre obe strany“ uzavrel k spolupráci oboch tímov Vladimír Rusnák. My dodajme, že Michalovčania mali farmu v nedávnej minulosti aj v neďalekých Topoľanoch, ktoré sa sezóny 2012/13 a 2013/14 dokonca stali tímom Michalovce B. 

Nie je to pre nich nič nové

Nad Trebišovom sa počas leta zmrákalo. Hovorilo sa aj o konci mužského tímu. Predstavitelia klubu to nakoniec dali dokopy a za pomoci mesta chcú fungovať aj naďalej, no v skromnejších podmienkach, ako tomu bolo doteraz. Aj preto spoluprácu s Michalovcami vítajú. „Nie je to pre nás nič nové. Farmou Michalovciam sme boli aj v minulosti. Ideálne by asi bolo, keby každý klub bol sám, niekedy sa situácia vyvŕbi ale inak. Hráčov je pomenej a menej je aj peňazí, takže túto spoluprácu vítame. Určite to bude prospešné pre obe strany. Tí hráči, ktorí nebudú hrávať, dostanú šancu u nás, my si zase pomôžeme s tým, že získame skúsenosti v podobe ligových hráčov. Je to pre nás výhodné aj po ekonomickej stránke, keďže nemusíme mať až taký široký káder. Budeme si vedieť pomôcť hráčmi z Michaloviec,“ zhodnotil spoluprácu oboch strán prezident Slavoj Trebišov Eduard Janoško.

Termín domácich duelov nateraz nemenia

To, kto by mohol prísť do Trebišova hosťovať a kto by mal hrať v rámci striedavého štartu je teraz ešte predčasná otázka. Bude zodpovedaná v najbližších dňoch. „Ešte sme sa o tom nebavili. Budeme o tom hovoriť v najbližších dňoch,“ uviedol Vladimír Rusnák a na jeho slová nadviazal aj Janoško. „Myslím, že to pôjde od zápasu k zápasu. Týka sa to hlavne hráčov so striedavým štartom. Bude to aj o dohode trénerov. Uvidíme, ako Michalovce doplnia káder a ako ešte doplníme káder my. Máme medzi sebou dobré vzťahy a preto očakávam korektné jednanie z oboch strán a hlavne pomoc pre oboch.“ Aj keď Slavoj bude michalovskou farmou, nateraz termíny domácich zápasov v sobotu meniť nebude. „Aj to pôjde od zápasu k zápasu. Ako termín sme uviedli soboty, no nebude to vždy. Vždy v sobotu hrať nebudú ani Michalovce, keďže už teraz vieme, že v prvých piatich kolách budú hrať dvakrát v piatok. Aj v našej lige sa veľa zápasov hrá v piatok, či v nedeľu, keďže sú tam béčka, či farmy. Prvé kolo napríklad začíname v piatok. Ako hovorím, teraz je to nastavovať ťažké a budeme to hodnotiť od zápasu k zápasu,“ dodal prezident Slavoja Trebišov.

Peter Brendza

.



Uverejnené: 20.07.2023 20:55:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.