files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Smrteľné nehody vyšetrené, polícia nikoho neobvinila

Polícia prostredníctvom tlačových správ informuje o dopravných nehodách v kraji. V okrese Trebišov sa odohrali na konci roka 2022 a začiatkom tohto dve smrteľné nehody, ktoré v týchto dňoch polícia uzavrela. V oboch prípadoch polícia zastavila vyšetrovanie.

K tragickej dopravnej nehode došlo 28.novembra minulého roku v trebišovskom okrese. O život prišiel vtedy 53-ročný muž, a výsledky vyšetrovania vtedy preukazovali, že po zrážke ho auto zachytilo o podvozok a vlieklo v smere na mesto Kráľovský Chlmec až do obce Pribeník, kde pred jedným z domov došlo k uvoľneniu chodca spod vozidla, a ten ostal ležať na ceste. S vozidlom, ktoré malo do chodca naraziť a následne ho vliecť niekoľko kilometrov, však jeho vodič z miesta odišiel, a tým si nesplnil povinnosti účastníka dopravnej nehody, mužovi neposkytol prvú pomoc, ani mu pomoc neprivolal.  Po ukončení obhliadky miesta dopravnej nehody policajti začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súbehu s prečinom neposkytnutia prvej pomoci, a po vodičovi, ale i po vozidle, začali okamžite pátrať.  Na základe svedeckých výpovedí a výbornej práci trebišovských kriminalistov sa podarilo zistiť, že v tomto prípade išlo o vozidlo zn. Iveco Daily a jeho vodičom bol štátny občan Rumunska. Vozidlo bolo  v zmysle zákona zaistené na účely znaleckého skúmania, aby sa mohla potvrdiť alebo definitívne vyvrátiť jeho účasť na dopravnej nehode. „Výsledky znaleckého skúmania, ale i výsledky pitvy nebohého, preukázali, že nebohý mal v čase vzniku dopravnej nehody v organizme 2,68 promile alkoholu a poranenia, ktoré pri nehode utrpel, nasvedčovali, že v čase dopravnej nehody bol vozidlom zachytený v ležiacej polohe. Na základe získaných výsledkov znaleckých skúmaní z viacerých odvetví a po ich dôkladnej analýze vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súbehu s prečinom neposkytnutia prvej pomoci zastavil, pretože výsledky preukázali, že skutky nie sú trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. K usmrteniu chodca nedošlo konaním vodiča,“ píše polícia v tlačovej správe.

O tragickej dopravnej nehode polícia informovala aj 13. januára tohto roku. Tragicky sa skončila jazda vtedy 57-ročného vodiča osobného motorového vozidla zn. Audi, ktorý smeroval od mesta Trebišov na obec Veľaty a z doposiaľ nezistených príčin prešiel s autom do protismeru, kde došlo k zrážke s nákladným motorovým vozidlom zn. Daf. Aj v tomto prípade bolo po ukončení obhliadky miesta dopravnej nehody začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Do priebehu vyšetrovania boli pribratí viacerí znalci z rôznych odvetví na vypracovanie znaleckým posudkov a zabezpečené potrebné listinné podklady. Rozborom biologického materiálu nebohého nebola zistená prítomnosť alkoholu v jeho organizme. „Znalecké výsledky preukázali, že nebohý vodič viedol vozidlo zn. Audi na rovnom úseku cesty v čase, keď mal pred sebou jazdiacu jazdnú súpravu, a tú sa rozhodol predísť aj napriek tomu, že hoci bola viditeľnosť dobrá, v protismere prichádzalo nákladné motorové vozidlo, a vzhľadom na rýchlosť vozidiel bolo viac než pravdepodobné, že tento manéver už nebude možné stihnúť. Získané výsledky znaleckých skúmaní z viacerých odvetví, umožnili vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove po ich analýze a vyhodnotení trestné stíhanie pre prečin usmrtenia zastaviť, pretože výsledky preukázali, že skutok nie sú trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. Na usmrtení vodiča vozidla zn. Audi nenesie vinu iná osoba,“ pokračuje polícia v tlačovej správe.

.



Uverejnené: 20.06.2023 14:29:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.