files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce - mesto plné dobrovoľníkov

Najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva na Slovensku Naše mesto bolo tento rok vyhlásené na 9. júna, avšak pre nepriaznivé počasie sa realizácia niektorých aktivít presunula o týždeň neskôr na 15. júna. Takmer desať tisíc dobrovoľníkov v mestách po celom Slovensku sa prihlásilo pomôcť skrášliť, vyčistiť a zlepšiť svoje mestá a obce a urobiť z nich lepšie miesto pre život. Podujatie organizačne zastrešuje Nadácia Pontis a tento rok píše 17. ročník svojej histórie.

Dobrovoľníctvu sa v Michalovciach darí tiež už zopár rokov. Do podujatia Naše mesto sa samospráva po prvýkrát zapojila v roku 2018. Akciu nevynechali ani v pandemickom roku 2020, keď bolo Naše mesto súčasťou septembrového Týždňa dobrovoľníctva. Tento rok si michalovskí dobrovoľníci vyhrnuli rukávy piatykrát a v čase svojho osobného voľna pomohli skrášliť, vyčistiť a upraviť mesto. Myšlienku pomáhať v tejto podobe zdieľajú so samosprávou aj firmy sídliace na území mesta. Spolu tak vyslali do ulíc Michaloviec približne 240 dobrovoľníkov, pre ktorých bolo pripravených 10 aktivít.

Medzi dobrovoľníkmi nechýbali ani tento rok zamestnanci Mestského úradu Michalovce. Tridsaťjeden z nich priložilo ruku k spoločnému dielu a očistili a namaľovali oplotenie Základnej školy na Komenského ulici. Pomáhali aj zamestnanci Technických a záhradníckych služieb mesta Michalovce, ktorí sa postarali o nový náter oplotenia futbalového štadiónu v meste. Klienti komunitného centra vysadili kvety a okrasné dreviny. Do aktivít sa zapojili aj zamestnanci firiem Unomedical, BSH Drives and Pumps,Arriva Michalovce či Tesco stores SR. Z radov študentov boli aktívni stredoškoláci zo SOŠ obchodu a služieb a študenti Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, Inštitút bl. Metoda Dominika Trčku Michalovce. Do podujatia Naše mesto sa tento rok prvýkrát prihlásilo aj občianske združenie Za poznaním, ktoré pod vedením Anny Fedorovej pripravilo Levanduľový deň. Ten sa konal v pôvodnom termíne 9. júna, a to vo vnútrobloku ulíc Hollého a Jilemnického. V rámci programu Levanduľového dňa tu bolo vďaka dobrovoľníkom bolo vysadených 100 kusov levandule.

.



Uverejnené: 15.06.2023 16:14:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.