files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaostrené na posilu. Spoluhráči od „tigrov“ zo Straubingu

Michalovská Dukla Ingema mala v minulej sezóne najproduktívnejšieho hráča v obrancovi. Bol ním Zach Osburn, ktorý v 65 dueloch strelil 16 gólov a pridal k tomu aj 20 asistencií. Týmto nástrelom nebol iba najproduktívnejším hráčom Dukly Michalovce, ale aj tretím najproduktívnejším obrancom celej extraligy.

Bolo jasné, že 27-rčný rodák z Plymouthu v štáte Mičigen sa z michalovského „Mičigenu“ presunie ďalej. Jeho ďalšou štáciou v Európe bude česká Mladá Boleslav, kde mal ísť po výbornej minulej sezóne aj Pavol Regenda. Ako je ale známe, Regenda si v meste známej českej automobilky nezahral, keďže hneď na to podpísal aj kontrakt v NHL s tímom Anaheim Ducks. Michalovčania tak vedeli, že musia hľadať náhradu za produktívneho obrancu a našli ju v podobe Osburnového krajana Senu Acolatseho.  

Sena Acolatse bol v Nemecku produktívny. To od neho budú vyžadovať aj v Michalovciach

Už 32-ročný skúsený rodák z Kalifornie bol oporou každého tímu, kde doteraz pôsobil. Začínal v nižších zámorských súťažiach. Síce nikdy nebol draftovaný, po piatich sezónach vo WHL ale prešiel vyššie, do AHL, kde už bol dotykom k najprestížnejšej súťaži na svete. Za osem sezón v AHL odohral v tímoch Worcester Sharks, Adirondack Flames, Portland Pirates, Springfield Thunderbirds, či Providence Bruins dokopy 338 duelov, v ktorých strelil 39 gólov a pridal aj 84 asistencií. Po ôsmich sezónach v AHL sa rozhodol pre pôsobenie v Európe. Rozhodol sa to vyskúšať v nemeckej DEL a urobil dobre. Práve tu totiž začali rozkvitať jeho ofenzívne vlastnosti. V Nemecku odohral päť posledných sezón. V tímoch Straubing Tigers a Iserlohn Roosters odohral dokopy 217 zápasov, v ktorých strelil a pridal 71 asistencií. Zaznamenal tak 101 kanadských bodov, čo je priemer skoro pol bodu na zápas. V silnej lige na obrancu nie najhoršie štatistiky. Je teraz iba na obrancovi čiernej pleti, aby svoje vlastnosti ukázal aj v Michalovciach.  

 

Od Mitchella Hearda sa budú v Michalovciach vyžadovať góly a body (foto: internet)

Nový člen vedenia michalovskej Dukly Július Kovaľ už viackrát v Banskej Bystrici ukázal, že má nos na to, aby našiel kvalitných legionárov. Aj preto určite prišla jeho dohoda so Zemplínčanmi. Jej výsledkom je okrem Acolatseho podpisu aj príchod ďalších troch útočníkoch zo Zámoria. Michalovčania sa dohodli s 21-ročným útočníkom Adamom Vargom, ktorý sa narodil slovenským rodičom, má teda slovenský pas a nemusí byť braný ako legionár. Varga má doteraz na svojom konte zápasy v OHL a ECHL, Michalovce budú pre neho prvou zastávkou v Európe. Na zvyšných dvoch útočníkov sme sa zamerali podrobnejšie. Rovnako ako Acolatse, ale o jednu sezónu menej, má za sebou pôsobenie v Nemecku takisto skúsený útočník Mitchell Heard. Tridsaťjedenročný center hrával v Európe taktiež iba v DEL, kde obliekal dresy takisto Straubingu Tigers, kde hral v troch sezónach a v Bietigheim Steelers, kde hral jednu sezónu. Heard bol v rokoch 2018 až 2021 spoluhráčom s Acolatsem, keď spolu hrávali páve za Straubing. Za štyri sezóny odohral v DEL 31-ročný rodák z kanadského Ontaria 114 duelov, v ktorých strelil 21 gólov a pridal aj 42 asistencií. Takisto má za sebou sedem sezón v AHL, šesť v ECHL a štyri v juniorskej OHL. V roku 2012 bol draftovaný v druhom kole z 41 pozície tímom Colorado Avalanche. Spolu s ním by sa mal o body starať aj ďalší center, 25-ročný rodák z kanadského Vancouveru Max Newton. Ten má za sebou pôsobenie v prestížnej univerzitnej lige NCAA a za sebou má aj šesť duelov v AHL. Pôsobenie v Michalovciach bude pre neho rovnako ako pri Vargovi prvým mimo zámoria.

.



Uverejnené: 14.06.2023 14:27:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.